BM'den Gazze için 'insani yardım' uyarısı: Bunun sonuçları çok yıkıcı olur

BM'den Gazze için 'insani yardım' uyarısı: Bunun sonuçları çok yıkıcı olur
BM Genel Sekreteri Guterres, Gazze'deki insani yardım sisteminin çökme riskinin çok yüksek olduğunu belirterek, "Bunun sonuçları çok yıkıcı olur" dedi.İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden...

BM Genel Sekreteri Guterres, Gazze'deki insani yardım sisteminin çökme riskinin çok yüksek olduğunu belirterek, "Bunun sonuçları çok yıkıcı olur" dedi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlinin sayısı 17 bin 490'a çıktı.

Bölgede sıcak çatışmalar yaşanmaya devam ederken BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de Gazze'deki sivillerin durumuna dikkat çekti.

"Gazze halkı son 2 aydır kabus yaşıyor"

Son iki aydır Gazze halkının kabus yaşadığını ve "kırılma noktasına gelindiğini" anlatan Guterres, bu nedenle BM Şartı'nın 99. maddesini işleterek Konsey'e mektup gönderdiğini kaydetti. Guterres, "Gazze'de insani yardım sisteminin çökme riski çok yüksek. Bunun sonuçları çok yıkıcı olur. Tüm kamu düzeninin yıkılmasına ve bunun Mısır'a doğru toplu yerinden etme yönünde baskı yaratacağını düşünüyoruz" dedi.

Bu durumun uluslararası barış ve güvenliğe yönelik riski de artırdığını ifade eden Guterres, halihazırda etkilerinin işgal altındaki Batı Şeria, Lübnan, Suriye, Irak ve Yemen'de görüldüğüne dikkati çekti. Guterres, Gazze'de BM personelinin de güvende olmadığına işaret ederek, "130'dan fazla meslektaşım aileleriyle birlikte öldürüldü" dedi.