Bodrum Belediyesi’nden açıklama: Özdil’in evinde usulsüzlüğe rastlanılmadı

Bodrum Belediyesi’nden açıklama: Özdil’in evinde usulsüzlüğe rastlanılmadı
Gazeteci Yılmaz Özdil’in eşi Hülya Özdil adına alınan Bodrum Bitez’deki villaya ilişkin kaçak inşaat yapıldığı iddiası üzerine başlatılan inceleme sona erdi. Bodrum Belediyesi konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada,...

Gazeteci Yılmaz Özdil’in eşi Hülya Özdil adına alınan Bodrum Bitez’deki villaya ilişkin kaçak inşaat yapıldığı iddiası üzerine başlatılan inceleme sona erdi. Bodrum Belediyesi konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, villada yapılan incelemelerde herhangi bir usülsüzlüğe rastlanmadığını duyurdu. Yılmaz Özdil iddiayı yalanlayarak, “Saray yaptı dediler, biz yaptırmadık, biz satın aldık” dedi.
Kaçak inşaat yapıldığı iddiası üzerine Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri tarafından villada inceleme yapılmış. Villanın İmar Barışı sonrasında kaçak olarak yapıldığının belirlendiğini açıklanmıştı.
ÖZDİL’DEN
İDDİALARA YANIT
Yılmaz Özdil hakkındaki iddialara sözcü.com.tr üzerinden imar ve ruhsat izinlerini 10 yıl önce aldığını belirterek, ”Denize sıfır hale getirdi, dediler. Denize sıfır değil, hukuken denize sıfır olabilmesi mümkün değil. Saray yaptı dediler, biz yaptırmadık, biz satın aldık. Saray dediler, burada haklılar gerçekten bir saray ama iki odalı. Üç kişilik bir aileyiz onun için iki odalı aldık” dedi.
Yılmaz ayrıca sosyal medyadan bir video yayınlayarak, “Suç olduğu halde evimin fotoğrafını yayınlayan ve bu yalan haberleri yapanlara karşı elbette hukuki haklarımızı kullanacağız” dedi.
Muhalefet ve sosyal medyada birçok kullanıcı da olaya tepki gösterdi. Sosyal medyada paylaşım yapanlar, “Fahrettin Altun’un Boğaz’da kiraladığı arsayı yazan gazetecilere soruşturma açıldı. Yandaş basın Yılmaz Özdil’in evine ilişkin iftira attı, açık adres yazdı. Tabi yandaşlara soruşturma yok” ifadelerini kullandı.
BELEDİYE: USULSÜZLÜĞE RASTLANMADI
Bodrum Belediyesi de konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, villada yapılan incelemelerde herhangi bir usülsüzlüğe rastlanmadığı belirtti. Belediyeden yapılan açıklamada, “Bodrum Bitez Mahallesi’nde, 349 ada 4 parsele kayıtlı mülkiyet ile ilgili herhangi bir 18. Madde uygulaması söz konusu değildir” denildi.