Boğaziçi Psikoloji mezunlarında Prof. Dr. Ali İ. Tekcan'a destek!

Boğaziçi Psikoloji mezunlarında Prof. Dr. Ali İ. Tekcan'a destek!
Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunları, Prof. Dr. Ali İ. Tekcan için bir açıklama yayımladı. Mezunlar, "Hocamızın yanında olduğumuzu, üniversite yönetimi tarafından alınan pek çok gerekçesiz, hukuka aykırı...

Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunları, Prof. Dr. Ali İ. Tekcan için bir açıklama yayımladı. Mezunlar, "Hocamızın yanında olduğumuzu, üniversite yönetimi tarafından alınan pek çok gerekçesiz, hukuka aykırı kararı endişeyle takip ettiğimizi ve bu kararlara karşı duran tüm Boğaziçi Üniversitesi bileşenleriyle dayanışma içindeyiz" dedi.

Psikoloji mezunu öğrencilerin açıklaması şöyle:

"Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunları olarak Prof. Dr. Ali İ. Tekcan'ın vekâleten sürdürdüğü Psikoloji Bölüm Başkanlığı görevinden gerekçe gösterilmeksizin alındığını öğrendik.

Prof. Dr. Ali İ. Tekcan üniversitemizde yıllarca idari çalışmaların parçası olmuş, öğrenci dekanlığı ve rektör yardımcılığı yapmıştır. Bilişsel Psikoloji alanındaki çalışmalarının ve Psikoloji Bölümü'ndeki görevlerinin yanında üniversitemizin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtımına, çeşitli bölümlerden Boğaziçilinin yetişmesine katkıda bulunmuştur ve üniversitemizin dünya çapında başarısında büyük emek sahibi hocalarımızdandır.

Biz aşağıda imzası olan Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunları olarak Prof. Dr. Ali İ. Tekcan Hocamızın yanında olduğumuzu, üniversite yönetimi tarafından alınan pek çok gerekçesiz, hukuka aykırı kararı endişeyle takip ettiğimizi ve bu kararlara karşı duran tüm Boğaziçi Üniversitesi bileşenleriyle dayanışma içinde olduğumuzu kamuoyuna duyururuz."