Boğaziçi'nde hukuk yok, fakültesi var

Boğaziçi'nde hukuk yok, fakültesi var
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan yeni karar gereğince, rektör atamasıyla ilgili protestoların sürdüğü Boğaziçi Üniversitesi'ne hukuk ve iletişim fakülteleri kuruldu.Boğaziçi Üniversitesi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan yeni karar gereğince, rektör atamasıyla ilgili protestoların sürdüğü Boğaziçi Üniversitesi'ne hukuk ve iletişim fakülteleri kuruldu.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri, rektör olarak atamasını kabul etmedikleri Melih Bulu’nun istifası için protestolarını 1 aydır sürüyorlar. Akademik kadrolar birlikte çalışmayı kabul etmediği için Bulu, rektör yardımcısı ve danışmanlığını üstlenecek isimleri de resmi olarak belirleyemedi.

AKDENİZ: AMAÇ TRUVA ATI GÖREVİ YAPMAK

Akademisyen Yaman Akdeniz konuya ilişkin, "Boğaziçi Hukuk ve İletişim Fakültelerinin ana amacı Truva Atı görevi yapmak olacak. Rektörü meşru kılmak için gerekli kadrolar bu fakülteler üzerinden verilecek. Gelecek yeni isimler, rektör yardımcılığı ve vekaleten 'görevini ihmal eden' fakülte dekanlarının da yerine atanacak" yorumunu yaptı.

ERKUT: DUYDUĞUM İLK ÖRNEK

Fakülte kurulması kararının alınma şekli ve işleyişe dair eleştirilerini paylaşan Gazete Pencere yazarı Prof. Dr. Erhan Erkut da "Üniversite önermeden fakülte açılması benim duyduğum ilk örnek. Çok ilginç. Hukukta hoca eksiği zaten defalarca yazılıp çizildi. Ayrıca kontenjan da gereğinden fazla şişmiş durumda. Çok yanlış… İletişim zaten işsiz… Anlamak zor…" dedi.

BOĞAZİÇİ DAYANIŞMASINDAN AÇIK MEKTUP

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ithafen açık mektup yazdı. Mektupta, "Bir Cuma günü bir gece yarısı kararıyla daha, hocası, öğrencisi, emekçisi tüm kurumu sindirmek adına fakülteler açıyor, dekanlar atıyorsunuz. Üniversitemizi kendi siyasi militanlarınızla doldurma çabanız, içine düştüğünüz siyasi krizin göstergesidir” denildi.

BULU: ZENGİNLİKLER KATACAĞINA İNANIYORUM

Üniversiteye rektör atanan ve "Boğaziçi'ne rektör olmak hayalimdi" diyen Melih Bulu ise yeni fakültelerle ilgili "Cumhurbaşkanımızın imzasıyla kurulan İletişim ve Hukuk Fakültelerinin Boğaziçi'ne farklı perspektifler ve zenginlikler katacağına inanıyorum. Bundan sonraki sürecin işleyişini ilgili akademik kurullarımız ile ilerleteceğiz” açıklamasını yaptı.