Bölge halkı CHP’ye yakınlaştı

Bölge halkı CHP’ye yakınlaştı
Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun isminin açıklanması, CHP’nin güçlü olduğu kentler kadar ülkenin doğusunda da heyecan yarattı. DW Türkçe’den Felat Bozarslan’ın haberine göre...

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun isminin açıklanması, CHP’nin güçlü olduğu kentler kadar ülkenin doğusunda da heyecan yarattı. DW Türkçe’den Felat Bozarslan’ın haberine göre bölgede siyasi araştırmalar yapan Rawest Araştırma Şirketi Genel Müdürü Roj Girasun bu durumu Kılıçdaroğlu’nun 2010’dan beri CHP’de yarattığı değişim ve dönüşüme bağlıyor.

Girasun’a göre, Kürt seçmen tarafından önceleri ilgiyle takip edilen dönüşüm daha sonra beğeniye dönüştü. Girasun bugün bu ilgi ve beğeninin desteğe dönüştüğü görüşünde. Girasun, “Kürt seçmenler nezdinde Kılıçdaroğlu ismi artık en çok karşılık bulmaya başlayan aday olarak öne çıkıyor. Kılıçdaroğlu’nun Kürt seçmenler tarafından kolaylıkla oy verebilecekleri bir isim olduğundan bahsedebiliriz. Zaten Kılıçdaroğlu’na Kürt seçmen tarafından duyulan güven, CHP’nin kurumsal kimliğine duyulan güvenin çok fazlasıyla önünde seyrediyordu. Bu güveni Altılı Masa’nın diğer birleşenleri ve HDP’nin desteğiyle bir araya getirdiğimizde Kılıçdaroğlu’nun Kürt seçmenden ciddi bir destek alabileceğini söylemek zor değil,” diyor.