Bozdağ ABD’nin şeffaflığıyla övündü

Bozdağ ABD’nin şeffaflığıyla övündü
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Bir kaçışın anatomisi” iddialarına, ABD’nin TÜRKEN’e yapılan bağışları şeffaf şekilde açıklamasıyla övünerek yanıt verdi. Muhalefetin “bağışçıları...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Bir kaçışın anatomisi” iddialarına, ABD’nin TÜRKEN’e yapılan bağışları şeffaf şekilde açıklamasıyla övünerek yanıt verdi. Muhalefetin “bağışçıları açıklayın” talebine ise değinmedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan ailesinin TÜRGEV ve Ensar vakıfları üzerinden ABD’deki paravan bir vakfa milyonlarca lira aktardığı ve kaçacağı iddiasında bulunmuştu.

Bozdağ özetle şunları söyledi:
“Kılıçdaroğlu’na bir şey söylemekte fayda görüyorum. Herkesin banka hesabı var. Bir banka evrakını alıp niçin olduğunu bile bile onu farklı göstermek, hiçbir ahlaki ölçüyle, hiçbir hukuki ölçüyle bağdaşmaz. Para denetimi Türkiye’nin açık resmi kanaldan gidiyor. ABD denetimi açık. Şeffaf, orada her yerde de yayınlanıyor. Kimden gittiği, ne için gittiği, ne yapıldığı, her şey ortada ve bunu alıp büyük bir yolsuzluk, büyük bir hırsızlık olayı gibi takdim ediyor.”