Bozdağ’dan ‘FETÖ’ açıklaması: Keşke söylememiş olsaydık

Bozdağ’dan ‘FETÖ’ açıklaması: Keşke söylememiş olsaydık
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin söz alarak yaptığı eleştirilere ve sorduğu sorulara cevap veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 2011’de FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkında, “Bu ülkenin yetiştirmiş olduğu...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin söz alarak yaptığı eleştirilere ve sorduğu sorulara cevap veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 2011’de FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkında, “Bu ülkenin yetiştirmiş olduğu değerli bir kıymettir” sözlerin hakkında, “O sözler o dönemde söylenmiş sözler. Ama keşke söylememiş olsaydık. O günün şartları içerisinde terör örgütü vasfı ortada olmadığı için söylenmiş” dedi.

“Hiç kimse FETÖ’ye terör örgütü dememiş. İlk defa FETÖ/ PDY’ye önce haşhaşi, sonra legal görünümlü illegal yapılar, sonra FETÖ/PDY silahlı terör örgütü diyen başbakan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cumhurbaşkanı da Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bunların altıda da MGK üyesi olarak benim imzam vardır. Şerefle attığım bir imzadır.” diyen Bozdağ, “Ben FETÖ’yü yargıdan silen adamım. FETÖ ile mücadeleyi en üst düzeyde yapan adamım” diye konuştu.