Bozdağ’dan FETÖ ‘suçlamalarına’ yanıt: Fetullah Gülen eli kanlı bir katildir

Bozdağ’dan FETÖ ‘suçlamalarına’ yanıt: Fetullah Gülen eli kanlı bir katildir
Bir dönem Fettullah Gülen’e övgüler yağdıran Bekir Bozdağ, bugün Meclis’te kendisine yöneltilen FETÖ suçlamalarına ilişkin yanıt verdi. Bozdağ, “FETÖ terör örgütü ele başı Fetullah Gülen terörist başıdır. Bir...
Bir dönem Fettullah Gülen’e övgüler yağdıran Bekir Bozdağ, bugün Meclis’te kendisine yöneltilen FETÖ suçlamalarına ilişkin yanıt verdi. Bozdağ, “FETÖ terör örgütü ele başı Fetullah Gülen terörist başıdır. Bir terör örgütünün kurucusudur, eli kanlı bir katildir” dedi.

Gazete Pencere Haber Merkezi 

Bir dönem Fettullah Gülen’e övgüler yağdıran Bekir Bozdağ, bugün Meclis’te kendisine yöneltilen FETÖ suçlamalarına ilişkin yanıt verdi. Bozdağ açıklamasında dünden beri haksız ithamlara maruz kaldığını dile getirerek “FETÖ terör örgütü ele başı Fetullah Gülen terörist başıdır” dedi.

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan’ın konuşmasında, Bekir Bozdağ’ı işaret ederek ‘Darbecisiniz, darbeciniz” söylemlerinin ardından söz alan Bekir Bozdağ söz aldı. Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada haksız hitamlara maruz kaldığını ifade etti.

Bozdağ açıklamışında;

“Değerli milletvekilleri dünden beri şahsıma dönük haksız ithamlar yapıldı. Ben bu kürsü masumiyetiyle burada bulunma tarafsızlığım nedeniyle buradaki görüşmelerin sükûneti açısından cevap vermedim. Ama sürekli tekrarlanıyor. Demek ki Can Atalay unutuldu, Bekir Bozdağ üzerinden bir şey yapılıyor. Şunu söyleyeyim, FETÖ terör örgütü ele başı Fetullah Gülen terörist başıdır. Bir terör örgütünün kurucusudur, eli kanlı bir katildir.  Ben bunu defalarca hem medyada hem de burada söyledim. Ama 2011’de 13 sene önce söylenmiş bir sözü getirip benim daha sonra söylediklerimin hiçbirini yok saymak büyük bir haksızlıktır. 15 Temmuz ’da da Cape’den diğer partilerden pek çok arkadaşımızla burada bombaların altında her şeye rağmen burada olduğumuzu, meydan okuyan da bir Bekir Bozdağ var.  O zaman o konuşma da var. Bu devletin içerisine sızmış bu teröristlerin Türkiye Cumhuriyeti’nin yargısından, emniyetinden ayıklanması konusunda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük bir mücadeleyi verirken en önde duran da bu kardeşinizdir. Benim yaptıklarım ortadır. Bizim çöplükte bıraktığımız şeyleri daha sonra da netlikle ifade ettiğim şeyleri o çöplüğü karışıtıp karıştırıp getirenler sadece ellerini ve dillerini kirletirler. Ben tüm arkadaşlarımızdan istirham ediyorum; lütfen buranın şahsiyat yapmadan bir çalışma ortamını hep beraber yapalım. Benim alnım ak, başım dik. Kim ne derse desin anayasaya, yasalara, içtüzüğe sadakatle yoluma devam edeceğim. Beni itham ederek beni yolumdan, davamdan, anayasa ve yasaları uygulamaktan kimse alıkoyamaz. Bekir Bozdağ'ın hayatı 98'den beri kamunun önündedir. Benim ne yaptığım ortada, her şey de kayıt altındadır. Bir kaç tane örnek alıp benim daha sonra yaptığım mücadeleyi ve bunları devletten ayıklamak için yaptığım gayreti, çabayı hiç kimse yok sayamaz. Terör örgütü vasfı olmadığı dönemde herkesin söylediklerini bir çıkarır, yarıştırırsak neler olur... Ama biz dershanelerin, medya organların, eğitim kurumlarının, derneklerin kapatılmasında; yargının, adliyenin, emniyetin, ordunun, devletin tüm kurumlarına sızmış teröristlerin temizlenmesinde büyük bir fedakarlık yaptık. Bunları kayda geçirmek istedim bir kez daha, artık bu konuda konuşmayacağım, iftira edenlerle hukuk önünde ayrıca hesaplaşacağımı buradan da ifade etmek istedim” şeklinde konuştu.