BTK'nın yasak kararına Kılıçdaroğlu'ndan videolu karşılık

BTK'nın yasak kararına Kılıçdaroğlu'ndan videolu karşılık
Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 13. Cumhurbaşkanı Seçimi 2. tur çalışmaları kapsamında vatandaşlara biri kredi kartı borçları, biri "emeklilikte yaşa takılanlar"la (EYT) ilgili olmak üzere iki...

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 13. Cumhurbaşkanı Seçimi 2. tur çalışmaları kapsamında vatandaşlara biri kredi kartı borçları, biri "emeklilikte yaşa takılanlar"la (EYT) ilgili olmak üzere iki SMS gönderdi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Kılıçdaroğlu adına SMS gönderilmesini engellemek istediği öğrenildi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu konuyla ilgili bir video yayımladı.

Kılıçdaroğlu vatandaşlara bugün gönderdiği SMS'te EYT ile ilgili şu bilgilendirmeyi yaptı: "8 Eylül 1999'da sigortalı olan emekliliğe hak kazanıyor. Ama bir gün sonrasında sigortalı olan tam 17 yıl sonra emekli olabiliyor. EYT'deki bu adaletsizliği bitireceğim."

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre BTK,  Yüksek Seçim Kurulu’nun 15 Mart 2023 tarihli kararında yer alan, “Vatandaşların elektronik posta adreslerine, taşınabilir ya da sabit telefonlarına görüntülü, sesli veya yazılı mesaj göndermek suretiyle propaganda yapılmasının yasak olduğu” hükmüne atıf yaparak tüm GSM operatörlerine “SMS, MMS, aramalara yönelik önemli uyarı” başlıklı bir yazı gönderdi

TIKLAYIN: BTK’dan Kılıçdaroğlu’nun SMS’leri için yasak kararı

Bunun üzerine Kılıçdaroğu, "Erdoğan'ın zulmü ve yasakları varsa, benim de vicdanına güvendiğim halkım var. Beni ister sevin ister sevmeyin, ama bu videomu herkese yayın, gösterin, anlatın. EYT'den hakkını alamayanların ve sebebi ne olursa olsun bu ülkede mağduriyet yaşayan kim varsa hakkını geri vereceğim!" notuyla, SMS metnini okuduğu bir video yayımladı ve videoya ait indirme linkini de paylaştı.

"Meydanlarda, televizyonlarda, gazetelerde uygulanan ambargolarla milletimize ulaşmamız engelleniyor. Bugün EYT konusunda yapacaklarımızı anlatmak için kısa bir mesaj gönderdik. Ancak BTK, bu kısa mesajımızı engelledi. Halkımızla buluşmamıza, size sesimizi duyurmamıza tahammül edemiyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, herkesin videoyu rehberindeki herkese göndermesini istedi.