BU AÇIKLAMA DEZENFORMASYONA GİRER Mİ?

BU AÇIKLAMA DEZENFORMASYONA GİRER Mİ?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin oluşturduğu 6’lı masanın adayını eleştirirken gerçek dışı örnekler verdi....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin oluşturduğu 6’lı masanın adayını eleştirirken gerçek dışı örnekler verdi. Tam da dezenformasyona karşı yasanın Meclis’te kabul edildiği gün yapılan açıklamalar “Bu dezenformasyon değil mi?” sorusunu akıllara getirdi.

Geçtiğimiz günlerde CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yaptığı “Ya aday ol ya da adayını açıkla” çağrısını yineleyen Cumhurbaşkanı, Millet İttifakı’nın muhtemel adayına ilişkin ise, “Açıklarsak yıpranır diyorlar. Bu nasıl bir adaymış da seçime kadar vatandaşın gözünde soğuyacak” yorumu yaptı.

Erdoğan altılı masanın muhtemel adayının belirlenmesine ilişkin şunları söyledi:
“İlkeleri, prensipleri belirleyeceğiz diyorlar, uzun bir aday listesi çıkaracak, her adayın artı eksilerini tespit edeceğiz diyorlar. Masanın etrafındakilerden biri arıza çıkarmazlarsa listeyi kısaltacağız diyorlar. Kısa listedeki adayları herkes irtibat halinde olduğu yabancı büyükelçilere sunacak, onların kararını bekleyeceğiz diyorlar. Bunları atlattıktan sonra adayları yeniden masaya yatıracağız diyorlar. Bu süreçte seçimi kaçırmaz, sandığa gitmeyi unutmazsak milletimizin huzuruna bir aday ile çıkacağız diyorlar. Nasrettin Hoca’nın ektiği çalılar ile borcunu ödeme ihtimali, altılı masanın adayını belirleme ihtimalinden daha fazladır. Aylarca masada kimin nerede oturacağının kavgasını vermiş bir curcuna ittifakından ne beklenebilir ki? Kendi temel meselelerini çözmeyi beceremeyenlerin millete derman olması mümkün mü?”