Bu kez Nobel ödülü satılıyor

Bu kez Nobel ödülü satılıyor
2022 Eurovision Şarkı Yarışması'nın galibi Ukraynalı Kalush Orkestra’nın, ülkelerine destek olmak için kazandığı kupayı açık artırmada satmasının ardından şimdi de Nobel Barış ödülü satışa çıkarıldı.Bu kez Ukrayna’ya...

2022 Eurovision Şarkı Yarışması'nın galibi Ukraynalı Kalush Orkestra’nın, ülkelerine destek olmak için kazandığı kupayı açık artırmada satmasının ardından şimdi de Nobel Barış ödülü satışa çıkarıldı.

Bu kez Ukrayna’ya destek olmak isteyen Rus gazeteci Dmitriy Muratov oldu. Muratov, geçen yıl kazandığı Nobel Barış Ödülü’nü Ukraynalı çocuklar için açık artırmaya çıkardığını söyledi. Muratov, satıştan elde edilecek gelirin hepsinin UNICEF'e aktarılacağını belirtti.

Muratov, duyuruyu mart ayında faaliyetlerini askıya almak zorunda kalan Novaya Gazeta'nın Telegram hesabından yaptı. Açıklamada, “1 Haziran’da Rusya ve Ukrayna’da çocuk bayramı kutlanmaya devam edilirken ödülün açık arttırması başlıyor. Müzayede 20 Haziran’da kutlanan ‘Dünya Mülteciler Günü’nde New York’taki Times Meydanı’nda canlı müzayede ile son bulacak” denildi.