BU KIŞ İÇİN ENDİŞELİYİM

BU KIŞ İÇİN ENDİŞELİYİM
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Cumhurbaşkanı adaylığında açık ara konusunu güçlendirecek isim AK Parti ve MHP tabanından en fazla oyu alabilecek isim demektir’ diye konuştu.Davutoğlu, “Cumhurbaşkanı adaylığında...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Cumhurbaşkanı adaylığında açık ara konusunu güçlendirecek isim AK Parti ve MHP tabanından en fazla oyu alabilecek isim demektir’ diye konuştu.

Davutoğlu, “Cumhurbaşkanı adaylığında açık ara konusunu güçlendirecek isim AK Parti ve MHP tabanından en fazla oyu alabilecek isim demektir. Bunları en kapsamlı şekilde düşünerek bir aday konusunda hareket etmek gerekir. Ama öncelikli hedefimiz seçimi kazanabilecek bir isim bulmak. Ne kadar yüksek oy oranıyla seçim kazanılırsa toplumdaki o kadar çabuk azalır” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Murat Sabuncu’ya bir mülakat veren Davutoğlu HDP’nin “altılı masa cumhurbaşkanı adayını belirlerken şeffaf bir şekilde müzakere etsin” talebi için de “Biz Gelecek Partisi olarak böyle bir istişarenin tüm partilerle yapılmasında bir sakınca görmeyiz” dedi.

İKTİDARDA KALMAK İÇİN KULLANMAYACAKLARI ŞEY YOK
Davutoğlu Türkiye’de iç karışıklık olabileceğine dair ortaya attığı iddialar için de “Özellikle bu kış ile ilgili gerçekten ben çok kaygı duyuyorum. Bu kış özellikle
ekonomik şartlar bağlamında bazı olaylar yaşanabileceğinden endişe ediyorum” diye konuştu.

İktidarın her şeyi kullanmak isteyebileceğini savunan Davutoğlu, “Ne yazık ki bugünkü iktidarın iktidarda kalmak için kullanmayacağı şey yok. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle, güçler ayrılığının ortadan kalktığı bir durumla karşı karşıyayız. İktidarlarını korumaya çalışacaktır Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli. Böyle bir risk her zaman var. Ona karşı gerekeni yapmak, halkı uyarmak ve iktidarın gerilim ve kutuplaştırma tuzağına düşmemek de bizim muhalefet olarak görevimiz” ifadelerini kullandı.