Bu ‘u’ dönüşü değil, omurgasızlık

Bu ‘u’ dönüşü değil, omurgasızlık
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretini eleştirdi. Soylu’nun daha önce ABD ve BAE ile ilgili sözlerini hatırlatan Özel, “Bu ‘u’ dönüşü falan değil....

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretini eleştirdi. Soylu’nun daha önce ABD ve BAE ile ilgili sözlerini hatırlatan Özel, “Bu ‘u’ dönüşü falan değil. Bu omurgasızlık. Bu siyasi karaktersizlik. Bu para için söylemi terk etmek demek” ifadelerini kullandı.

Soylu daha önce 15 Temmuz darbe girişiminden BAE’yi sorumlu tutmuştu.

Özel şunları söyledi:
“Yalan ve iftirayla Türkiye iktidarını yıpratmak istiyorlar.’ Bunu söylediği şahsın gitmiş elini sıkmış. Bu para için söylemi terk etmek demek. Söylediği günkü samimiyetsizliğini söylemek demek. İktidarda tutunabilmek için bir darbeyi araçsallaştırıp o darbeyi yapanlarla samimiydi Soylu. Burada iki kez yüzüne sorduk hala cevaplamış değil.

2010 referandumunda Demokrat Parti sana ‘hayır’ diyeceğiz dedi. Sen FETÖ’nün finansmanıyla 51 tane il gezip ‘evet’e çalıştın. Sonra da FETÖ’nün lansmanıyla AK Parti’ye karıştın. Senin özün, kökün, seni oraya getirenler hep o FETÖ’cüler.

Şimdi FETÖ’nün lansmanıyla, finansmanıyla başımıza dert olmuş birisi gitmiş 15 Temmuz’un finansörü dediklerinin elini sıkıyor, pişkin pişkin gülüyor. Bunlar iktidarda kalmak için yarın gidip Fettullah Gülen’le de el sıkışır, Soylu’ya vazife verilsin gider elini de öper.”