Bugün 17 Şubat Dünya Kediler Günü: Kediler Günü nasıl ortaya çıktı?

Bugün 17 Şubat Dünya Kediler Günü: Kediler Günü nasıl ortaya çıktı?
17 Şubat tarihi Avrupa ülkeleri, Türkiye ve dünyanın birçok bölgesinde "Dünya Kediler Günü" olarak kutlanıyor. Bu özel günde insanlar birbirlerine "kedi" temalı hediyeler alıyor ya da kediler için farkındalık ve sosyal sorumluluk...
17 Şubat tarihi Avrupa ülkeleri, Türkiye ve dünyanın birçok bölgesinde "Dünya Kediler Günü" olarak kutlanıyor. Bu özel günde insanlar birbirlerine "kedi" temalı hediyeler alıyor ya da kediler için farkındalık ve sosyal sorumluluk kampanyaları düzenliyor.

17 Şubat Dünya Kediler Günü, her yıl çok sayıda kedisever tarafından kutlanıyor. İlk kez 2002 yılında İtalya'da ortaya çıkan Dünya Kedi Günü'nün yanı sıra Dünya Kediler Günü ile karıştırılan Uluslararası Kedi Günü de 8 Ağustos'ta kutlanıyor.

Dünya Kediler Günü hangi ülkede ne zaman kutlanıyor?

Avrupa'daki birçok ülke 17 Şubat'ı Kediler Günü olarak kabul ediyor.

Öte yandan Kediler Günü Amerika Birleşik Devletleri’nde 29 Ekim, Rusya’da ise 1 Mart tarihlerinde kutlanıyor.

Dünya Kedi Günü ile karıştırılan Uluslararası Kedi Günü, 2002 yılında Uluslararası Hayvan Refahı Fonu tarafından oluşturuldu.

Dünya Kediler Günü nasıl ortaya çıktı?

1990 yılında İtalyan gazeteci Claudia Angeletti, Tuttogatto dergisinde okurlarına bu konuda bir anket yaptı.

Kazanan Oriella Del Col isimli kişinin 17 Şubat teklifi oldu ve bu tarih "Dünya Kediler Günü" olarak benimsendi.

Sosyal medyada ''Kediler Günü"

Dünya Kediler Günü, Türkiye'de X başta olmak üzere Instagram ve Facebook gibi sosyal medya platformlarında çeşitli paylaşımlarla kutlanıyor

Pek çok şahsi X kullanıcısının yanı sıra, belediyeler ve kurumsal hesaplardan da Dünya Kediler Günü'ne özel paylaşımlar yapılıyor.