“Bugüne kadar gittiğimiz evlerin yüzde 40’ına sokulmadık, şimdi herkes çağırıyor”

“Bugüne kadar gittiğimiz evlerin yüzde 40’ına sokulmadık, şimdi herkes çağırıyor”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, depreme dayanıklılık testi yapmak için bugüne kadar yapılan çalışmalarda, ekiplerin gittikleri konutların yüzde 40’ına sokulmadığını belirterek, «Şimdi...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, depreme dayanıklılık testi yapmak için bugüne kadar yapılan çalışmalarda, ekiplerin gittikleri konutların yüzde 40’ına sokulmadığını belirterek, «Şimdi tabii ki herkes çağırıyor” dedi.

İBB’nin Yenikapı’daki merkezinde toplanan yardımlar TIR’larla yola çıktı. Çalışmaları inceleyerek açıklamalarda bulunan İBB Başkan İmamoğlu, konutların depreme dayanıklı olup olmadığını kontrol ettirmek isteyen İstanbullular için ‹acil tespit’ konusunda destek vereceklerini belirtti.

‘İSTANBULYENİLENİYOR.COM SİTESİ VE ALO 153 HATTI
İmamoğlu, binasının güvenliği konusunda endişe yaşayanların Alo 153 hattını arayarak veya ‘istanbulyenileniyor.com’ sitesi üzerinden İBB’ye başvuru yapabileceğini söyledi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şunları söyledi:

“BİR ANDA ON BİNLERCE BİNAYA CEVAP VEREMEYEBİLİRİZ”
“Biz acil tespit konusunda destek vermeye hazırız, bu konuda ekiplerimiz var. Şu da var, yani acı bir durum ama söyleyelim. Daha önce sahada yaptığımız acil tespit çalışmalarında inanın yüzde 40 eve sokulmadık. Şimdi tabi ki herkes çağırıyor. Bir anda tabii on binlerce binaya cevap veremeyebiliriz.

“YAKLAŞIK 10-11 İLÇEDE CİDDİ YOL ALDIK”
Zaten 1,5-2 yıldır çalışıyoruz. Belki de şu an bize acil tespit ile ilgili soru soranların cevapları bizde olabilir çünkü, belli bölgeleri bitirdik. Yaklaşık 10-11 ilçede ciddi yol aldık. Bizimle, hem ‘Alo 153’ üzerinden olsun, hem internet sitemiz, ‘istanbulyenileniyor.com’ üzerinden irtibat kurabilirler.”