Bülent Arınç: Ali Yeşildağ'ın iddiaları incelenmeli

Bülent Arınç: Ali Yeşildağ'ın iddiaları incelenmeli
Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ali Yeşildağ'ın, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve bakanların yolsuzluk yaptığı” iddialarının üzücü olduğunu, ancak mutlaka...

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ali Yeşildağ'ın, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve bakanların yolsuzluk yaptığı” iddialarının üzücü olduğunu, ancak mutlaka incelenmesi gerektiğini söyledi.

Gazete Duvar'dan Can Bursalı'nın haberine göre; Bülent Arınç, Ali Yeşildağ ve Muhammed Yakut gibi isimlerin iktidara yönelik dile getirdiği iddialarla ilgili yargının ve kolluk kuvvetlerinin gereğini yapması gerektiğini söyledi. 

"Kamuoyunu meşgul eden bu tür sözler iz bırakabilir. Biz temiz toplum iddiasıyla ortaya çıkmış bir partiyiz. Bunun üzerine gölge düşürecek bir takım olayların mutlaka araştırılması ve sorumluların ortaya çıkarılması gerektiğine inanıyorum" diyen Arınç, Yeşildağ'ın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la ilgili iddiaları hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın veya bir başkasının isimleri karıştırılarak yapılan bu açıklamalara sadece üzüntü duyuyorum. Ama suç iddiası ve isnadında bulunmaları karşısında hem yargı makamlarının hem de kolluk kuvvetlerinin gerekeni yapması doğru olur diye düşünüyorum. İlgili makamlar gerekli soruşturmayı yapmalıdır, sonuçlarını da kamuoyuna açıklamalıdır. Bunlar seçime kadar olacak şeyler değilse bile, devletin kurumlarının bu konulardaki hassasiyetini her zaman için göstermesini beklerim."

NE OLMUŞTU?

İktidara yakın Akşam ve Güneş gazeteleri ile Kanal 24’ün de bünyesinde bulunduğu Türk Medya Grubu'nın sahibi Hasan Yeşildağ’ın kardeşi Ali Yeşildağ, geçen günlerde YouTube üzerinden bazı iddialarda bulunmuştu. Yeşildağ, 2007’deki Antalya Havalimanı’nın işletme ihalesinde Çelebi Holding’in dosyasından 'evrak çalınarak' devre dışı bırakıldığını ve Erdoğan'a yakın İbrahim Çeçen'in sahibi olduğu IC Yatırım Holding’in kazanmasını sağladıklarını belirtmişti. Yeşildağ, Erdoğan’ın ihaledeki bu sürecin ardından 1 milyar dolar aldığını öne sürmüştü.