Bulu, 22 gündür rektör yardımcısı bulamıyor

Bulu, 22 gündür rektör yardımcısı bulamıyor
Erdoğan’ın Boğaziçi Ünirversitesi’ne dışarıdan rektör atadığı Melih Bulu, birlikte çalışacağı akademisyen bulamıyor. Üniversitedeki akademisyenler Bulu’nun ‘Rektör Yardımcılığı’ teklifini kabul etmedi.Cumhurbaşkanı...

Erdoğan’ın Boğaziçi Ünirversitesi’ne dışarıdan rektör atadığı Melih Bulu, birlikte çalışacağı akademisyen bulamıyor. Üniversitedeki akademisyenler Bulu’nun ‘Rektör Yardımcılığı’ teklifini kabul etmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Melih Bulu’yu rektör olarak atamasından sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde başlayan eylemler sürüyor.
Sırtlarını Rektörlük binasına dönerek yaptıkları son eylemde akademisyenler kamuoyu ile dikkat çekici bir bilgi paylaştılar. Eylem sırasında yapılan açıklamaya göre Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasının üzerinden 22 gün geçmesine rağmen bugüne kadar hiçbir akademisyen rektör yardımcılığı görevini kabul etmedi.
Açıklamada şöyle dendi:
“1 Ocak’tan beri ilkelerimizin arkasında durduğumuzu gerek kamuoyu nezdinde, gerekse kurum içi kanalları işleterek beyan etmekteyiz. Hocaları, öğrencileri, mezunları ve emekçileri ile birlikte tüm Boğaziçi Üniversitesi bileşenleri, bu atamayı reddetmektedir. Bugüne, yani 22 Ocak’a kadar üniversitemizde rektör yardımcılığı görevini kimsenin kabul etmemiş olması bu kolektif iradenin başarısıdır. Yöneticilerin liyakat kıstaslarına uygun olarak demokratik yöntemlerle belirlenmesi, hem bilimsel üretim, hem de eğitim kalitesi açısından elzemdir. Bundan vazgeçmeyeceğimizin altını çiziyoruz”