Burak Elmas'tan Fatih Terim için şok sözler

Burak Elmas'tan Fatih Terim için şok sözler
Galatasaray'ın 38. başkanı Burak Elmas, Fatih Terim'i gönderme kararının doğru olduğunu bir kez daha gördüğünü söyledi. Sözcü gazetesine konuşan Elmas, Galatasaray Spor Kulübü'nde ve ülke futbolunda sistemsizlikten beslenen...
Galatasaray'ın 38. başkanı Burak Elmas, Fatih Terim'i gönderme kararının doğru olduğunu bir kez daha gördüğünü söyledi. Sözcü gazetesine konuşan Elmas, Galatasaray Spor Kulübü'nde ve ülke futbolunda sistemsizlikten beslenen ve bunu kendi çıkarları için kullananların olduğunu söyledi.

“Türkiye'de sistemsizlikten nemalananlar var. Bunlar yapı sistemin kurulmasını istemez. Çünkü sistemin olduğu yerde liyakat, şeffaflık, kişilerin değil sistemin gerçekleri olur. Geyik yapamazsın! Sistem birçok dengeyi değiştireceği için bu duruma karşı çıkan çok isim var. Menajer ve transfer olayları ile ilgili olarak biri bana gelip ‘Ne gerek vardı, neden açıkladınız? Florya davasını neden açtınız’ dedi. Galatasaray varlıklarını satarak, kişilerin hataları ve eksikleri yüzünden ortaya çıkan zararları kapatıyor."

"Ben yaptım, sen yaptın demek sadece insanların egosunu tatmin eder. Sistemsizlik sisteminden beslenen, şahsi avantaj ve mali kazanç elde eden çok insan var. Kişiler sisteme uymak zorundadır. Sistemi kişilere mahkum edersen kişiler çok güçlü olur. Sistemin yerini kişilerin keyfine göre bir düzen alınca yeniden UEFA Kupası almak için 24 sene bekliyorsun. Ama yine de alamıyorsun!”

"Fatih Terim'i gönderme kararı doğruydu"

“Fatih Terim Galatasaray siyasetinde kuvvetli bir isim. Ayrılık süreçleri normal olmuyor. Bu durum profesyonel anlamda sağlıksız. Kişiler gitse bile sistem işlemeye devam etmeli. Ayrılığı şık yapmaya çalıştım. Ama gördüm ki faydası yok. Çünkü nezaket ve vicdan, insanın kişiliğinden kaynaklıdır. Verdiğim kararı beğenen beğenir, beğenmeyen beğenmez. Kararın bugün de doğru olduğunu düşünüyorum. Hem teknik direktör hem de futbol direktörü olmak çok zor. İkisini aynı anda yapamazsınız. Zaten hoca ile istişare etmiştik. Futbol yönetimine alacaktık. Teknik direktöre de birlikte karar verecektik.”