Burak Elmas'tan itiraf: En büyük hatam Galatasaray'ı çok ciddiye almam!

Burak Elmas'tan itiraf: En büyük hatam Galatasaray'ı çok ciddiye almam!
Galatasaray'ın eski başkanı Burak Elmas, uzun süren sessizliğini bozdu. Gazeteci Balçiçek İlter'in Youtube kanalına konuk olan Elmas, "Talihsiz bir dönem yaşadığımı düşünüyorum. 4-5 senede bir yaşanacak bir şeyi ben 1 senede...

Galatasaray'ın eski başkanı Burak Elmas, uzun süren sessizliğini bozdu. Gazeteci Balçiçek İlter'in Youtube kanalına konuk olan Elmas, "Talihsiz bir dönem yaşadığımı düşünüyorum. 4-5 senede bir yaşanacak bir şeyi ben 1 senede yaşadım. Hayatta birtakım çizgilerim var, aynı fikirde olmadığım insanlarla tartışırım ama ailesine, şerefine, haysiyetine asla bir şey demem o benim kırmızı çizgimdir. Ama bazı insanlarda kırmızı çizgi olmadığını da gördüm" diyerek Galatasaray camiasındaki bazı isimleri hedef aldı.

Burak Elmas, Galatasaray'daki en büyük hatasını şu sözlerle ifade etti:

"Hiç hak etmediğim şeyler söylendi. 'Oyuncu transferlerinden para götürmeye çalıyorlar' dediler bize, oysa biz engellemek için gelmiştik. Biz bir sürü şeyi değiştirmeye çalıştık. Bazı kişilerin, biz gidelim diye Galatasaray'ın başarısız olmasını istediğini de biliyorum. Benim en büyük hatam Galatasaray’ı çok ciddiye almış olmam. Galatasaray’daki siyasi amaçları birleştiği zaman, hemen bir arada oturabilen insanlar var. Birbirlerine hırsız, karaktersiz diyen insanlar bakıyorsun 2 sene sonra beraber hareket ediyor. Bunun yüzlerce örneği var."

“Sacha Boey, Victor Nelsson bizim dönemimizde geldi. Uzun dönemli bir mali strateji ile kulübü yönetmek istedik. Çok kısa dönemde düşünüyor taraftar ve kamuoyu…

“Başkanlığı bıraktıktan sonra birçok şeyi öğrendim ve çok üzüldüm. Başkanlığı bıraktıktan sonra şunu öğrendim; Yapılan her hata başkanın hatası, yapılan başarılar ise diğer insanların başarısı…”

“Meler’e saldırıda hepimizin suçu var”

Ankaragücü - Rizespor maçının sonunda yaşananlara da değinen Elmas, "Ben çok muhasebe yapıyorum. Hayat hepimiz için bir gelişim. Herkes 'Kabul edilemez' diye yazılar paylaştı Halil Umut Meler için. Arkadaş, hepimiz suçluyuz... Hepimizin suçu var. Dönemimde şöyle bir strateji ile yaklaşmaya çalıştım, nezaketle ve iletişimle bu işleri çözmeye çalıştım. Ama burada niyet herkeste aynı olmuyor" şeklinde konuştu.

Nihat Özdemir'in TFF Başkanlığı döneminden bir anektot paylaşan 49 yaşındaki iş insanı, "O dönemin Federasyon Başkanı, yurt dışından çok ünlü danışman bir hakem getirdi. O danışman hakem çok enteresan bir şey söyledi 'Şu an hepiniz memnun değilsiniz, ben bu sistemi düzelttiğim zaman hepiniz daha da memnuniyetsiz olacaksınız' dedi" ifadelerini kullandı.

"Federasyon’da nezaketle iş çözemezsin”

Elmas, Federasyonla konuşmaya gidildiğinde nezaket ile bu işlerin çözülemediğini söyledi ve "Federasyon'a gidiyorsun, bir problemi çözmeye çalışacaksın ama bu işler iyi niyetle çözülmez. Bağıracaksın, hakaret edeceksin. Nezaket ve normal insanlığın kriterlerine göre davranmak zaafiyet oldu" diye ekledi.

"Teknik direktörler hakeme küfür ediyor"

49 yaşındaki Burak Elmas, bazı teknik direktörlerin hakemlere hakaret ettiğini şu sözlerle açıkladı: "Bazı teknik direktörler hakeme küfür ediyor. Küfür etmek insana en az fiziksel taciz kadar kötü bir şey ama taraftara bakıyorsun 'Helal olsun' diyor. Sporun toplumsal normlarına göre biraz daha uzlaşmamız lazım."