Burdur’da askerlerin korona testi pozitif çıktı

Burdur’da askerlerin  korona testi pozitif çıktı
Burdur’da, bedelli askerlerin de vatani görevini yerine getirdiği 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı’ndaki askerlerde koronavirüs tespit edildi. Testleri pozitif çıkan 33 askerin tedaviye alındığı, temaslı oldukları 221 askerin...

Burdur’da, bedelli askerlerin de vatani görevini yerine getirdiği 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı’ndaki askerlerde koronavirüs tespit edildi. Testleri pozitif çıkan 33 askerin tedaviye alındığı, temaslı oldukları 221 askerin de öğrenci yurdunda karantinaya alındığı öğrenildi. Anka Haber Ajansı’nın haberine göre, testi pozitif çıkan askerlerden biri, kendileriyle test sonucunun paylaşılmadığını söyledi. “Testimizin pozitif çıktığını komutanlarımızdan öğrendik” diyen asker, kendilerinden önce de testi pozitif çıkan askerlerin yurda getirildiğini iddia etti. “Karşı bloğumuzda rahatsızlığı olmayan ancak izolasyona alınan 100 kadar asker arkadaşımız var. 15’e yakın kişinin de testi pozitif çıkmış” ifadelerini kullandı.

İllerde karantinalar artıyor

Korona salgını nedeniyle yerleşim yerlerinin karantinaya alınmasına devam ediliyor. Eskişehir‘de Emek, Huzur ve Yenidoğan mahallelerinde filyasyon çalışması yapan İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, pozitif vakalarla temaslı kişiler olduğunu belirledi. Bunun üzerine hastalar ile ailelerinin yaşadığı tek katlı 5 ev karantinaya alındı.

Şanlıurfa‘da ise kent merkezi ve ilçelerinde yaşayan bazı kişilerin Kovid-19 test sonuçları pozitif çıktı. Buna göre, Haliliye’de 49, Karaköprü’de 43, Eyyübiye’de 14, Viranşehir’de 13, Birecik’te 9, Suruç’ta 6, Ceylanpınar’da 5 ve Bozova ilçesinde 3 adreste karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Sivas‘ta da Yıldızeli ilçesinde Geynik köyünde karantina uygulaması başlatıldı. Yıldızeli Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, uygulanacak 14 günlük karantina süresince köye giriş ve çıkışların yasaklandığı belirtildi.