‘Burnunuzdan fitil fitil getireceğim’

‘Burnunuzdan fitil fitil getireceğim’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası rezervinden eritildiğini belirttiği 128 milyar dolarla ilgili iktidara yüklendi. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun işaret ettiği 2017 yılında Hazine Müsteşarlığı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası rezervinden eritildiğini belirttiği 128 milyar dolarla ilgili iktidara yüklendi. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun işaret ettiği 2017 yılında Hazine Müsteşarlığı ile Merkez Bankası arasında yapılan protokolün kanunsuz olduğunu ifade eden CHP lideri, «Bu ülkede görülmemiş bir şekilde 128 milyar dolar arka kapıdan birilerine peşkeş çekildi, Merkez Bankası devre dışı bırakılarak. Kime sattıkları, kaça sattıkları belli değil. Hangi kur üzerinden sattıkları belli değil. Arka kapıdan kodamanlara sattılar” dedi. Kılıçdaorğlu, “İktidar olacağız, o kodamanların burnundan o 128 milyar doları fitil fitil getireceğim” diye konuştu.
Meclis Başkanı Mustafa Şentop›un Montrö açıklamasının ardından bildiri yayımlayan 104 emekli amiralin gözaltına alınmasını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “128 milyar dolara ne olduğu gündemini örtmek için yapılan bir mizansen” olduğunu söyledi. Meclis Genel Kurulu’na getirilen fezlekeyle dokunulmazlığının kaldırılması talebinin de aynı amaçla gündeme getirildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Erdoğan, kiminle gelirsen gel nasıl gelirsen gel vız gelir tırıs gider. Hesabını soracağım. Fakir fukaradan alınan, o gençlerden çalınan bütün hakları aynen iade edeceğim. Yiğide savaş bayramdır unutmasın bu salonda binlerce yiğit kadın ve erkek vardır” sözlerini kaydetti.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın kendi şirketinden kendi bakanlığına 9 milyon TL’lik dezenfektan sattığı iddialarını da irdeleyen Kılıçdaroğlu, “Allah aşkına ne hale geldiğimizi görüyor musunuz! Bakan ol, şirketin var, sürekli şirketinden mal al. Sonra bunu ahlak diye millete sat. Sonra bunu milletin önünde tek kelime etmeyeceksin! AK Parti’ye oy veren değerli kardeşlerim, bakın Türkiye nasıl yönetiliyor, kimlere hangi imkanlar sağlanıyor. Bir yolsuzluklar ülkesi oldu Türkiye. Sözüm söz, sizin burnunuzdan fitil fitil getireceğiz. İlk iş olarak parlamentoya siyasi ahlak yasası getireceğiz” dedi.