Bursa’da İmamoğlu heyecanı

Bursa’da İmamoğlu heyecanı
Hakkında siyasi yasak ve hapis cezası verilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu,  “Bugünün iktidarı, verdiği cezayı ya da yaptığı bu müdahaleyi Ekrem İmamoğlu'na değil 16 milyon İstanbulluya...

Hakkında siyasi yasak ve hapis cezası verilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu,  “Bugünün iktidarı, verdiği cezayı ya da yaptığı bu müdahaleyi Ekrem İmamoğlu'na değil 16 milyon İstanbulluya hatta 86 milyon yurttaşımıza yapmıştır. Milli iradeyi yok saymıştır. Haysiyet mücadelemizi hep birlikte büyütelim istiyorum. Mayıs ayında her şey çok güzel olacak” dedi.

Bursa’da Gemlik, Nilüfer, Mudanya belediyelerinin programına katılan İmamoğlu esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla  sohbet etti.  3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın anıt mezarını ziyaret eden İmamoğlu'da Bayar'ın torunu Akile Gürsoy da eşlik etti. Ziyarette konuşan İmamoğlu "Ülkemizin demokrasisine de çok özel emekleri olan bir insan. Çok partili sisteme geçiş ve sonrasında siyasi mücadelenin içerisinde olmuş çağdaşlaşma anlamında adım atmış büyüğümüz..." dedi.

'Beni bir avuç insan mutsuz edemez'

Mudanya'da bir sandalyenin üzerine çıkarak vatandaşlara hitap eden İmamoğlu, konuşmasında Mudanya Mütarekesi’nin Türkiye Cumhuriyeti için önemine dikkat çekti. İmamoğlu, "Diyeceksiniz ki ‘Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da bir hukuksuzluğa maruz kaldı ama bu adamın yüzü gülüyor. Niye?’ Beni bir avuç insan mutsuz edemez" diye konuştu. Altılı Masa'ya desteğin devam edeceğini vurgulayan İmamoğlu, AKP'nin bütün oylarını almayı hedeflediklerini dile getirerek "Bizim milletimizin fikri hür, vicdanı hürdür. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım” dedi.

İmamoğlu’ndan Ateş’in baba evine ziyaret

İBB Başkanı İmamoğlu, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bulunan baba evine taziye ziyaretinde bulundu. İmamoğlu, Baba Musa Ateş ve aile üyeleriyle görüştü. İmamoğlu'nun paylaştığı videoya göre İBB Başkanı, aileye "Adalet hava ve su gibi. Adalet tecelli etmek zorunda" derken acılı anne de "Ne koltuk kavgası, ne koltuk sevdası vardı. İnsanları güzel yere çekmek için uğraştı. Bu mu olmalıydı sonucu" diyerek gözyaşı döktü. Gazeteci Nevşin Mengü sosyal medya hesabından, İmamoğlu'nun acılı babaya, “Evladınızı millet evlat yaptı... Katillerinin araştırılıp bulunması borcumuzdur size” dediğini duyurdu.