Bursa'daki son seçim anketi herkesi şaşırttı: CHP adayı AKP'ye fark attı

Bursa'daki son seçim anketi herkesi şaşırttı: CHP adayı AKP'ye fark attı
Bursa Büyükşehir Belediyesi için yapılan son anket sonuçları herkesi şaşırttı. AKP'nin kalesi Bursa'da CHP adayı Mustafa Bozbey, AKP adayı Alinur Aktaş'a 12 puan fark attı!31 Mart yerel seçimlerine son bir ay kaldı. Büyükşehirlerde...

Bursa Büyükşehir Belediyesi için yapılan son anket sonuçları herkesi şaşırttı. AKP'nin kalesi Bursa'da CHP adayı Mustafa Bozbey, AKP adayı Alinur Aktaş'a 12 puan fark attı!

31 Mart yerel seçimlerine son bir ay kaldı. Büyükşehirlerde partilerin alacakları oylar ise merak konusu olmuş durumda. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum, Ankara'da Mansur Yavaş ile Turgut Altınok arasındaki kıyasıya rekabet sürerken, AKP'nin kalesi durumundaki Bursa'da da CHP'nin çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz yerel seçimlerde ucu ucuna seçimleri kaybeden CHP adayı Mustafa Bozbey bir kez daha CHP'nin adayı olarak gösterildi.

Özdemir AraştırmaCATI (telefonla görüşme) yöntemiyle Bursa'da 20-24 Şubat tarihleri arasında 2 bin 363 kişi ile anket çalışması yaptı.

Katılımcılara, "Bugün yerel seçim olsa 'Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı' için oyunuzu hangi adaya verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Özdemir Araştırma'nın anketinde İYİ Parti'nin ve DEM Parti'nin adayları son sıralarda yer alırken YRP'nin ve Zafer Partisi'nin adaylarının aldığı yüksek oy oranları dikkat çekiyor.

İşte Özdemir Araştırma'nın Bursa'daki yerel seçim anket sonuçları:

CHP - Mustafa Bozbey: 47.5

AKP - Alinur Aktaş: 35.8

Yeniden Refah Partisi - Sedat Yalçın: 5.8

Zafer Partisi - Bayram Kazancı: 4.7

İYİ Parti - Selçuk Türkoğlu: 2.9

DEM Parti - Kasım Yıldırım: 2.2

Diğer adaylar: 1.1