Büyükelçi, “İstemiyorum” diyerek geri döndü

Büyükelçi, “İstemiyorum” diyerek geri döndü
Türkiye’nin Jakarta Büyükelçisi Aşkın Asan’ın, G20 zirvesi öncesinde görev yerini terk ettiği iddiası ortalığı karıştırdı. İddiayı gündeme getiren T24 yazarı Barçın Yinanç, “Siyasi atama sekiz ayda havlu mu attı?”...

Türkiye’nin Jakarta Büyükelçisi Aşkın Asan’ın, G20 zirvesi öncesinde görev yerini terk ettiği iddiası ortalığı karıştırdı. İddiayı gündeme getiren T24 yazarı Barçın Yinanç, “Siyasi atama sekiz ayda havlu mu attı?” diye sordu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise iddiaya ilişkin, “Özel durumlar da olabilir her şeyi açıklamak zorunda değiliz” yanıtını verdi.

Yinanç’ın “AKP’li büyükelçi görev yerini bırakıp Türkiye’ye döndü!” başlıklı yazısında gündeme getirdiği iddiaların bir bölümü şöyle: “Milletvekilliği, bakan yardımcılığı yapmış olan Prof. Dr. Aşkın Asan, 20 Kasım 2021’de Jakarta büyükelçisi olarak atandı, 15 Aralık 2021’de de Endonezya’da görevine başladı. Ancak 8 ay sonra havlu atarak, Ankara’ya döndüğü anlaşılıyor. Ağustos ayındaki büyükelçiler konferansına gelmiş, sonra da geri dönmemiş. Edindiğim bilgiye göre, ‘ben artık Jakarta büyükelçisi olarak görev yapmak istemiyorum’ demiş.”

ÇAVUŞOĞLU: İNSANİ DURUM
Yinanç’ın iddialarına ilişkin olarak Çavuşoğulu’ndan, “İnsani durum” açıklaması geldi. Dışişleri Bakanlığı’nın Meclis’teki bütçe görüşmelerinde konuşan Çavuşoğlu, “Özel durumlar da olabilir her şeyi açıklamak zorunda değiliz ama sağlığıyla ilgili insani bir durum söz konusu. Aynı şekilde geçtiğimiz yıl bir kariyer diplomatımız da görevinden insani durum ile dönmek istemişti. Cakarta Elçimiz yerine Türkiye’nin Kenya Büyükelçisi (Ahmet Cemal) Miroğlu’nu geçici görevlendirdik. Yeni elçi ataması da yapıyoruz. Dolayısıyla bir boşluk yok” dedi.