Çalışanlarına 25 maaş ikramiye veren patrondan TİSK'e asgari ücret tepkisi

Çalışanlarına 25 maaş ikramiye veren patrondan TİSK'e asgari ücret tepkisi
Çalışanlarına 25 maaş ikramiye veren Auto-Skoda patronu Ahmet Yüce Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'na (TİSK) bugün açıklanan ve yüzde 34 zamla 11 bin 402 liraya yükseltilen asgari ücrete sitem etti.Gazete Pencere...

Çalışanlarına 25 maaş ikramiye veren Auto-Skoda patronu Ahmet Yüce Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'na (TİSK) bugün açıklanan ve yüzde 34 zamla 11 bin 402 liraya yükseltilen asgari ücrete sitem etti.

Gazete Pencere yazarı Emre Özpeynirci'nin aktardığına göre Yüce "İşverenlerin bunu çalışanlarına nasıl reva gördüğünü anlamıyorum. Bunun pazarlığı yapılır mı! Çalışanlar bizim ailemiz. Onlar sayesinde kazanıyorsak paylaşmayı bilmeliyiz. TİSK'in teklifinden hiç memnun değilim, kınıyorum. Her şeyi devletten beklememek lazım, devlet de zaten gerekenleri yapıyor. Sesini çıkartmayan büyük grupları, özel sektörü de gerçekten anlamıyorum. Kardeşim çalışanın hakkını koruyacaksınız. Ben konuşuyorum çünkü onlar bizim ailemizin ferdi ve haklarını savunuyorum. Bakıyorum bu konuda biz ve Doğuş'tan başka öne çıkan da yok." dedi.

Yüce çalışanlarına 2023'te de 25 maaş ikramiye vereceklerini belirterek "Tabi ki vereceğiz, hatta fazlasını bile. Her zaman çalışma arkadaşlarımın yanındayım, diğer şirketler de bunu yapmalı" dedi.