Çanakkale’de sıkıyönetim

Çanakkale’de sıkıyönetim
Devlet görevlileri cenaze törenlerinde omuz omuza namaz kılarken koronavirüs tedbirlerine uymak yine yurttaşa düştü. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı haritada nüfusa göre en çok Covid-19 vakası görülen il olan Çanakkale’de...

Devlet görevlileri cenaze törenlerinde omuz omuza namaz kılarken koronavirüs tedbirlerine uymak yine yurttaşa düştü. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı haritada nüfusa göre en çok Covid-19 vakası görülen il olan Çanakkale’de İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 3 kişinin yan yana gelmesi yasaklandı. Kentte yurttaşlar istedikleri semt pazarına da gidemeyecek ve pazara girişler kimlik numarasının son hanelerine göre yapılacak. Yayınlanan kararda şu ifadelere yer verildi:
“Tavsiye olarak, Cuma Pazarı yerinde Salı ve Cuma günleri kurulan pazara vatandaşlarımızın dönüşümlü (örneğin; bu hafta salı günü gidenler sonraki hafta cuma gidecek şekilde) olarak girişlerinin sağlanmasına;
• Salı günü kurulan pazara T.C Kimlik No’su son hanesi 0,2 ve 4 olanların giriş yapmalarına,
• Cuma günü kurulan pazara T.C Kimlik No’su son hanesi 6 ve 8 olanların giriş yapmalarına,
Açık alanlarda (AVM’lerde açık alanlar dahil) 2 kişiden daha fazla (çekirdek aile hariç) bir araya gelmemesine, İlimizde artan vaka sayılarının önüne geçebilmek için işletmelerden gel-al şeklinde alınan yiyecek ve içeceklerin açık alanlarda kalabalık oluşturularak tüketilmemesine oy birliği ile karar verildi.”

Son 24 saatte 362 vefat

Korona salgınına ilişkin günlük resmi veriler açıklandı. Buna göre, son 24 saatte 61 bin 967 kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı, 362 kişi vefat etti, ağır hasta sayısı 3 bin 398 oldu. Toplam vaka sayısı 4 milyon 446 bin 591’e, can kaybı 36 bin 975’e yükseldi. Dün açıklanan rakam, salgının başından bu yana en yüksek günlük ölüm olarak kayıtlara geçti.