Canikli’nin mal varlığı araştırılmalı

Canikli’nin mal varlığı araştırılmalı
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in siyasetçi ve bürokratlarla ilgili iddialarının çoğunun doğru olduğunu düşündüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in siyasetçi ve bürokratlarla ilgili iddialarının çoğunun doğru olduğunu düşündüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın hem milletvekilliği hem de bakanlığına karşı çıktığını belirten Davutoğlu, “Nihayet Bakanlar Kurulu benim elimde, benim imzamla olsaydı kesinlikle yapmazdım. Cumhurbaşkanının damadı olduğundan değil, tanımıştım ve bakanlık yapacak kapasitede olduğunu düşünmüyordum” dedi.

Ahmet Davutoğlu, Ankara Masası Gündem programında Fatih Atik’in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Davutoğlu, hakkında yolsuzluk iddialarında bulunulan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin mal varlığının araştırılması gerektiğini belirtti.

Kendi mal varlığının araştırılması için hazır olduğunu belirten Davutoğlu, “Ben buradayım, Meclis’i davet ediyorum, bütün mal varlığım araştırılsın. Ama benimle birlikte yaşayan tüm başbakanların, yaşayan cumhurbaşkanlarının, yaşayan ekonomi bakanlarının, yaşayan özelleştirme başkanlarının, yaşayan TMSF yöneticilerinin de BDDK yöneticilerinin de hepsinin mal varlığı araştırılsın. Kendisine güvenenin öyle demesi lazım” dedi.

SUÇSUZUM DEMESİNİN HİÇBİR KIYMETİ HARBİYESİ YOK
Canikli’ye de çağrıda bulunan Davutoğlu, “Sayın Canikli’nin öyle demesi lazım. 'Yolsuzluk varsa benim birinci, ikinci derece akrabalarımın hepsinin mal varlığı araştırılsın' der. O zaman Canikli doğru yaptı derim. Ama bunu demeden ben suçsuzum demesinin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Hele iktidardaysa hiç yoktur. Çünkü kim araştıracak” diye konuştu.