Çavuşoğlu, AB ülkelerinin misyon şefleriyle buluştu

Çavuşoğlu, AB ülkelerinin misyon şefleriyle buluştu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin misyon şefleriyle buluşmasında, “Deprem sadece komşuluğumuzu, dostluğumuzu, müttefikliğimizi değil, insani bağlarımızı da bir kez daha” dedi.Çavuşoğlu,...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin misyon şefleriyle buluşmasında, “Deprem sadece komşuluğumuzu, dostluğumuzu, müttefikliğimizi değil, insani bağlarımızı da bir kez daha” dedi.

Çavuşoğlu, AB Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut ve AB üyesi ülkelerin Ankara’daki misyon şefleriyle dün öğle yemeğinde bir araya geldi. AB Başkanlığı’nda düzenlenen yemekte konuşan Çavuşoğlu, özetle şunları söyledi:

“Bütün mevkidaşlarımdan ‘geçmiş olsun’ mesajları aldım. Birçok ülkeden bakanlar ve AB yetkilileri deprem bölgesini ziyaret etti. İlk andan itibaren AB acil yardımları ve arama kurtarma ekipleri ülkemize yönlendirildi. Önümüzdeki dönemde, toparlanma ve yeniden inşa süreçlerinde de AB ile iş birliğimizi sürdüreceğiz. AB üye ve aday ülkeleri halklarından da bizi mutlu eden bir destek görüyoruz. Deprem sadece komşuluğumuzu, dostluğumuzu, müttefikliğimizi değil, insani bağlarımızı da bir kez daha hatırlattı.”