Çavuşoğlu: Putin ve Zelenski Türkiye’de görüşebilir

Çavuşoğlu: Putin ve Zelenski Türkiye’de görüşebilir
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CNN Türk’te yayınlanan Tarafsız Bölge programında, “Putin-Zelenski her an görüşebilir. İki liderin bir araya gelmesi masada konuşuluyor. Putin ve Zelenski arasında görüşme gerçekleşirse...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CNN Türk’te yayınlanan Tarafsız Bölge programında, “Putin-Zelenski her an görüşebilir. İki liderin bir araya gelmesi masada konuşuluyor. Putin ve Zelenski arasında görüşme gerçekleşirse İstanbul’da da Antalya’da da olabilir” dedi.

SAVAŞIN DEVAMINI İSTEYEN NATO ÜLKELERİ VAR
Çavuşoğlu, programda dikkat çeken bir açıklama da yaptı. Çavuşoğlu, “NATO içerisinde Ukrayna savaşının devam etmesini isteyen ülkeler var. Savaşın devamlılığını Rusya’yı zayıflatma olarak görüyorlar. Ukrayna’nın durumu çok umurlarında da değil” iddiasında bulundu. Çavuşoğlu, özetle şunları söyledi:

“Antalya’daki görüşmelerde biz de bir şey çıkacağını ummuyorduk. Önemli olan tarafları orada bir araya getirmekti. İstanbul’daki görüşmelerden sonra umutlarımız artmıştı ama katliam görüntüleri gelince İstanbul Anlaşması’ndan uzaklaştılar. İki taraf hala müzakerelere devam ediyor. Putin-Zelenski her an görüşebilir. İki liderin bir araya gelmesi masada konuşuluyor. Putin ve Zelenski arasında görüşme gerçekleşirse İstanbul’da da Antalya’da da olabilir.”