Çavuşoğlu: Üçlü toplantının anlamı olmaz

Çavuşoğlu: Üçlü toplantının anlamı olmaz
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç’te Stockholm Büyükelçili önünde Kuran-ı Kerim yakma eylemine tepki gösterdi ve “Bu ortamda NATO için üçlü toplantı yapmanın anlamı olmayacağını” söyledi.Sırbistan Başbakan...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç’te Stockholm Büyükelçili önünde Kuran-ı Kerim yakma eylemine tepki gösterdi ve “Bu ortamda NATO için üçlü toplantı yapmanın anlamı olmayacağını” söyledi.

Sırbistan Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ivica Dacic ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, özetle şunları kaydetti:
“İsveç, şuna karar vermeli. NATO’ya üye olmak istiyor mu istemiyor mu? Bu eylemlerin bir amacı da aslında İsveç’in NATO üyeliğini engellemek için. PKK ile iş birliği yapıyorlar, üyelik sürecine mayınlar yerleştiriyorlar. Bu mayınları temizlemek İsveç’in elinde. Bu ortamda üçlü toplantının bir anlamı olmaz. Şu andaki ortam bunu gölgeleyeceği için sağlıklı olmayacağı için ertelendi. İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğinin ayrılması konusunda bize bir başvuru gelmedi, dolayısıyla ‘ayrıca değerlendiririz’ gibi bir şey söyleyemem.”