ÇEBİ: BEŞİKTAŞ’IN BORCU 4.1 MİLYAR LİRAYI BULACAK

ÇEBİ: BEŞİKTAŞ’IN BORCU  4.1 MİLYAR LİRAYI BULACAK
Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Olağan İdari ve Mali Genel Kurul'un koronavirüs sebebiyle Ağustos ayına ertelenmesine rağmen, camiaya sesleniş konuşması yaparak kulübün içinde olduğu son durumu anlattı.En büyük...

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Olağan İdari ve Mali Genel Kurul'un koronavirüs sebebiyle Ağustos ayına ertelenmesine rağmen, camiaya sesleniş konuşması yaparak kulübün içinde olduğu son durumu anlattı.
En büyük sorunun borç olduğunu ifade eden Ahmet Nur Çebi, şu anda 3.3 milyar TL olan borcun mevcut finansman yükü ve gelecek olan faizlerle 2023 yılında 4.1 milyar TL´yi bulacağını hatta aşacağını açıkladı. Fikret Orman yönetiminin yapmış olduğu ağır sözleşmelerden ve cezalardan bahseden başkan Çebi, kaynaklar yaratmaya çalıştıklarının altını çizdi. Pandemi sebebiyle ertelenen yardım kampanyasının yakın bir süreçte başlatılacağını belirten Başkan Çebi, yeni ve nostaljik sponsorun da müjdesini verdi.
Çebi şunları söyledi:
"Göreve geldiğimiz ana kadarki borcun 3.3. milyar TL olduğu Divan Kurulu toplantısında sizlere açıklanmıştı. Belirtmek istiyorum ki bu borç, mevcut finansman yükü ve gelecek olan faizlerle 2023 yılında 4.1 milyar TL´yi bulacak belki de aşacaktır. Vereceğimiz mücadele, bu rakama ulaşılmaması hatta daha da aşağı bir seviye çekilmesidir. Kulübümüzün yaklaşık 600 milyon TL geliri vardır ancak giderimizin 900 milyon TL olduğunu vurgulamak istiyorum. Yılda 300 milyon TL açık veriyoruz. Ayda 25 milyon TL açıkla Kulübümüzü yönetmeye çalışıyoruz. Bu durum, bugüne kadar yapılan borçlanmanın verdiği faiz yükü ve yapılmış olan büyük kontratların dayanılmaz olan ağırlığından kaynaklanıyor."