Çekya basını: Sparta, gururlu Galatasaray'a gerçek cehennemi gösterdi

Çekya basını: Sparta, gururlu Galatasaray'a gerçek cehennemi gösterdi
Avrupa Ligi’nin favrovileri arasında gösterilen Galatasaray’ın Çekya’da Sparta Prag’a 4-1 yenilerek elenmesi Avrupa basınında da gündem oldu. Çekya basını ise Sparta Prag’ın galibiyetini “Gerçek cehennemi gösterdik”...
Avrupa Ligi’nin favrovileri arasında gösterilen Galatasaray’ın Çekya’da Sparta Prag’a 4-1 yenilerek elenmesi Avrupa basınında da gündem oldu. Çekya basını ise Sparta Prag’ın galibiyetini “Gerçek cehennemi gösterdik” şeklinde verdi.  Sport Aktualne, "Sparta, Türklere gerçek futbol cehennemini gösterdi" başlığını attı.

TN CZ'de yer alan haberde "Letna'da muhteşem bir gece. Sparta, Galatasaray'ı devirdi" başlığı kullanıldı. Haberde "Sparta Praglı futbolcular, Türkiye'deki ilk yenilgiye rağmen son 16 turuna çıkmanın mutluluğunu yaşıyor" ifadeleri kullanıldı.

iSport "İntikam, duygusal bir şekilde sona erdi" başlığını attı. Haber detayında "Gururlu Galatasaray'ı 4-1 mağlup eden Sparta Prag, UEFA Avrupa Ligi'nde son 16'da. Letna'da büyük zafer" denildi.

Idnes "Maçın ardından kung fu ve özür" başlıklı haberinde "Maç sonunda bir anda öyle bir tartışma patlak verdi ki Sparta Prag kutlamaları bir süre beklemek zorunda kaldı" ifadelerine yer verdi.

Avrupa basını olayları ön plana çıkardı

Alman basınından Kicker ise Galatasaray'ın maç içinde soğukkanlılığını kaybettiğine vurgu yaptı.

İtalya'dan La Gazzetta dello Sport "Galatasaray dengesiz oynadığı maçta Sparta Prag'a 4-1 mağlup oldu. İstanbul'da da iyi bir maç çıkaran Preciado bu müsabakanın da yıldızıydı" ifadeleri kullanıldı.

Corriere dello Sport ise maç sonrası çıkan kavgayı sayfasına taşıdı.

İngiliz basınından Daily Mail de karşılaşmanın ardından çıkan arbedeye vurgu yaptı. Haberde "Sparta Prag'ın ilk maçta aldığı 3-2'lik yenilginin ardından Türk devini evinde 4-1 yenerek toplamda 6-4 öne geçmesinin ardından oyuncular ve personel sahada büyük bir arbede yaşadı." ifadeleri kullanıldı.