Celalettin Can, cezaevine giriyor: Kelepçe takıldı, çay istedi ama izin vermediler

Celalettin Can, cezaevine giriyor: Kelepçe takıldı, çay istedi ama izin vermediler
Gazete Pencere Haber Merkezi78’liler Girişimi’nden yazar Celalettin Can, Özgür Gündem Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği davasında kesinleşen cezasının infazı için Çağlayan Adliyesi'ne geldi.İnfaz işlemleri için İstanbul...

Gazete Pencere Haber Merkezi

78’liler Girişimi’nden yazar Celalettin Can, Özgür Gündem Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği davasında kesinleşen cezasının infazı için Çağlayan Adliyesi'ne geldi.

İnfaz işlemleri için İstanbul Çağlayan Adliyesi’ne gelen Celalettin Can'a kelepçe takıldı.

Doktor kontrolü için Okmeydanı Hastanesi'ne getirilen Celalettin Can'a kelepçe takıldığı görüldü.

Metris Cezaevi'ne gönderilecek Celalettin Can'ın sevk saatine kadar Çağlayan Adliyesi'ndeki hücrede tutulduğu belirtildi.

Avukatlar Can'ın aynı dosyadan tutuklu bulunduğu sürenin hapis cezası süresinden mahsup edilmesi ve infaz düzenlemesinden yararlanması ile ilgili başvurunu da infaz hakiminin önünde olduğu, henüz karara bağlanmadığını ifade ettiler.

Can, denetimli serbestlik hakkından yararlandırılmazsa en az 6 ay cezaevinde kalacak.

"Ülkenin içinde bulunduğu karanlık günlerden bir utanç tablosu"

Celalettin Can'ın Metris Cezaevi'nde tutulduktan sonra Silivri Cezaevi'ne gönderilmesi bekleniyor. Ancak Can'ın yakınları kaç gün Metris'te tutulacağını bilmediklerini söyledi. Can'a çay almak istediğini ama izin verilmediğini açıklayan yakınları Can'ın "Ülkenin içinde bulunduğu karanlık günlerden bir utanç tablosu. Her şey geçer yeter ki vaz geçmeyelim" dediğini aktardı.

Ne olmuştu?

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’nde bir günlük Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği (GYY) kampanyasına katıldıkları için “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla yargılanan aralarında Celalettin Can, İhsan Çaralan, Ertuğrul Mavioğlu, Hüseyin Aykol, Fehim Işık, Celal Başlangıç, Öncü Akgül ve Faruk Eren’in de bulunduğu 13 gazeteci hakkında Nisan 2019’da ceza verilmişti. Can’a verilen hapis cezasının süresi 1 yıl 3 aydı.