Cem Küçük: Çözüm süreci diye bir şey olmaz Mayıs ayından sonra büyük harekat başlayacak

Cem Küçük: Çözüm süreci diye bir şey olmaz Mayıs ayından sonra büyük harekat başlayacak
Rasim Ozan Kütahyalı'nın DEM Parti'nin yüzde 9 üzerinde oy aldığı durumda çözüm sürecinin yeniden başlayacağı iddialarına gazeteci Cem Küçük yanıt verdi. Küçük, "Çözüm süreci diye bir şey olmaz Mayıs ayından sonra...
Rasim Ozan Kütahyalı'nın DEM Parti'nin yüzde 9 üzerinde oy aldığı durumda çözüm sürecinin yeniden başlayacağı iddialarına gazeteci Cem Küçük yanıt verdi. Küçük, "Çözüm süreci diye bir şey olmaz Mayıs ayından sonra büyük harekat başlayacak" dedi.

Köşe yazarı Rasim Ozan Kütahyalı bir süredir sosyal medya hesabından DEM Parti İBB adaylarının yüzde 9 üzerinde oy aldığı durumda çözüm sürecinin yeniden başlayabileceğini yazıyor. Kütahyalı'nın iddiaları şu şekilde:

"Eğer 31 Mart’ta Meral Danış Beştaş, %9 oy oranını yakalayabilirse;

1- İmralı’ya tecrit kaldırılacaktır

2- Selahattin Demirtaş, Osman Kavala ve hapisteki Kürt siyasetçiler serbest kalacaktır.

3- Kürt belediyelerine kayyum atanmayacaktır. Mühür İstanbul Kürtleri’nin elindedir"

 

Gazeteci Cem Küçük ise Haber Türk'te katıldığı programda çözüm süreci iddialarının gerçekçi olmadığını belirtti. Küçük yayında şunları söyledi:

"Sosyal medyada 'İstanbul'da DEM %8-9 alırsa Öcalan ev hapsine geçer, Demirtaş bırakılır, Kavala bırakılır' gibi şeyler yazılıyor. Bunların hiçbiri olmaz. Çözüm süreci diye bir şey olmaz. TSK, Mayıs ayından sonra Kuzey Irak'ta büyük bir harekata başlayacak."