CENTCOM, Yemen’de Husi unsurlarını hedef aldı

CENTCOM, Yemen’de Husi unsurlarını hedef aldı
ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Yemen’de Husilere ait 7 gemisavar füze, 3 İHA ve 3 silah deposunun vurulduğunu duyurdu. Ayrıca Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, 6 Mart’ta 2 Filipinli ve 1 Vietnamlı denizcinin hayatını...
ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Yemen’de Husilere ait 7 gemisavar füze, 3 İHA ve 3 silah deposunun vurulduğunu duyurdu. Ayrıca Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, 6 Mart’ta 2 Filipinli ve 1 Vietnamlı denizcinin hayatını kaybettiği gemi saldırısını kınadı.

CENTCOM’dan yapılan açıklamada, “18 Mart günü saat 13:00 ile 19:40 arasında Amerika Birleşik Devletleri Merkez Komutanlığı (CENTCOM) güçleri Yemen'de Husilerin kontrolündeki bölgelerde meşru müdafaa kapsamında 7 gemisavar füzesi, 3 insansız hava aracı (İHA) ve 3 adet silah deposunu başarılı bir şekilde müdahale ederek imha etmiştir. Bu silahların bölgedeki ticari gemiler ve ABD Donanması gemileri için yakın bir tehdit oluşturduğu tespit edilmiştir” denildi.

BM Güvenlik Konseyi, 6 Mart’ta M/V True Confidence gemisini hedef alan ve 3 denizcinin yaşamını yitirdiği saldırıyı kınadı. Yapılan yazılı açıklamada, “Güvenlik Konseyi üyeleri, 6 Mart'ta MV True Confidence gemisine düzenlenen ve trajik bir şekilde 2 Filipinli ve 1 Vietnamlı denizcinin ölümüne ve en az 4 denizcinin de yaralanmasına yol açan saldırı da dâhil olmak üzere, Husilerin Kızıldeniz'de ticari gemilere yönelik saldırılarını en güçlü ifadelerle kınamıştır” ifadeleri kullanıldı.