Cerrahpaşa’da başvurularda %30 artış var

Cerrahpaşa’da başvurularda %30 artış var
Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı 6-12 Mart arası 100 bin kişide görülen haftalık vaka sayısında İstanbul 111.57’den 178.25’e yükseldi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Covid-19 şüphesiyle başvuru oranlarında...

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı 6-12 Mart arası 100 bin kişide görülen haftalık vaka sayısında İstanbul 111.57’den 178.25’e yükseldi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Covid-19 şüphesiyle başvuru oranlarında ciddi bir artış yaşadıklarını belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen, “İl il değerlendirilmesi son derece doğru. Ama uygulamada eksikler var” dedi.
Testlerdeki pozitiflik oranında henüz belirgin bir artış olmadığını belirten Gönen, şunları söyledi:
“Yatan hasta sayımızda da şu anda bir artış yok. Test pozitiflik oranlarımız ise son bir aydır, hatta 45 gündür yüzde 5 civarında seyrediyor. Diğer iller için de İstanbul için de geçişlerde mutlaka kontrol olması gerekiyor. Ayrıca bir de kafe ve restoranların dış mekana masa koyma sınırlamasında, belediyelerin biraz daha hoşgörülü davranması lazım. İnsanlar açık havada daha fazla zaman geçirebilir böylece. Aile içi bulaşları engellemek için gerekirse evde bile fiziki mesafeye dikkat edilmeli.”