Cevdet Yılmaz: İlk konut edinmeye finansal destek verilecek; TCMB ve BDDK'nın çalışması var

Cevdet Yılmaz: İlk konut edinmeye finansal destek verilecek; TCMB ve BDDK'nın çalışması var
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, finans sektörü temsilcileriyle bir araya geldiği toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Yılmaz, ilk kez konut ediniminde finansal destek sağlamaya yönelik Merkez Bankası ve BDDK'nın...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, finans sektörü temsilcileriyle bir araya geldiği toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Yılmaz, ilk kez konut ediniminde finansal destek sağlamaya yönelik Merkez Bankası ve BDDK'nın çalışma halinde olduğunu ifade etti. Yılmaz "Konut arzını teşvik edici adımlar atılacak. Konut maliyetlerini düşürmek durumundayız" dedi.

Enflasyonla mücadeleye dikkat çeken Yılmaz "Enflasyonla mücadele ederken resesyona düşmeme çabamız var bu ikisini aynı anda başarmak zorundayız" dedi.

Yılmaz'ın açıklamasında öne çıkanlar şöye:

"Finans kesimi OVP'ye destek vermeye hazır olduklarını ifade ettiler. Öngörülebilirliğin arttığı bir ortama geçiş yapmış olacağız. Seçimlerden sonra böyle bir ortam oluştu ancak bunu teknik olarak ortaya koymamız gerekiyor.

Finans sektörü ve reel sektörün birlikte çalışmasının önemini görüyoruz. Reel sektörün finansman ihtiyacının karşılandığı bir piyasa çok önemli.

Enflasyonla mücadele ederken, resesyona düşmeme, yatırımı, üretimi, ihracatı devam ettirme çabamız var, bu ikisini aynı zamanda başarmak durumundayız. Son dönemde yapılan sıkılaşmalar yatırımı ihracatı ve üretimi kapsamıyor. Türkiye'yi orta gelirli ülkelerden yüksek gelirli ülkeler içine çıkarma çabası içindeyiz.

Yatırıma dönük kredilerin devam etmesi için çalışma başlattık

Seçici bir anlayış içinde kredi çalışmalarımızı sürdüreceğiz

Yatırıma dönük kredilerin seçici bir şekilde devam etmesi konusunda çalışma başlattık, önümüzdeki dönemde açıklayacağız

"Yeni finansal enstrümanlar gündeme geldi"

Yeni finansal enstrümanlar konusu gündeme geldi, düzenleyici kurumlarımız ve Merkez Bankamızın koordinasyonu içinde önümüzdeki dönem çok daha fazla alternatif finansal enstrümanların geliştiği bir ülke olmak durumundayız

Sürdürülebilir bir büyümeyi sağlamak durumundayız Finans kesimi sadece parası olana para veren bir yapı olmamalı, teminat sorunu yaşayan ama iyi projesi olan, sermayesi olmasa da projesi ile finans arayan kesimlere de destek olan bir çerçevede gelişmeli, burada da bir mutabakat var Teknokentlere yeni bir bakış geliştirmenin altı çizildi.

"İlk kez konut edinmeye finansal destek verilecek"

Depremle ilgili finans kesimini düşen önemli sorumluluklar var. Konut arzını teşvik edici adımlar atılacak. Konut maliyetlerini düşürmek durumundayız. Merkez Bankası ve BDDK'nın bu yönde bir çalışması var. İlk konut edinmeye finansal destek verilecek."