Cezaevi doktorundan "tampon" reddi: Türk kadını tampon kullanmaz

Cezaevi doktorundan "tampon" reddi: Türk kadını tampon kullanmaz
Gezi tutuklusu Çiğdem Mater, bianet'e yazdığı yazıda cezaevinden bahsetti. " Kantinde sadece ped var, tampon yok" diyen Mater şöyle yazdı:Ben regl oluyorum, herhalde bu cezaevindeki kadınların &70’i falan gibi. Hadi devletin...

Gezi tutuklusu Çiğdem Mater, bianet'e yazdığı yazıda cezaevinden bahsetti.

" Kantinde sadece ped var, tampon yok" diyen Mater şöyle yazdı:

Ben regl oluyorum, herhalde bu cezaevindeki kadınların &70’i falan gibi. Hadi devletin gözetimi altındaki kadınların temel ihtiyaçlarını karşılaması gerekliliğini pas geçelim, her şeyi kantinden alalım diyelim. Kantinde sadece ped var, tampon yok. Tampon için dilekçe yazdım, talebim “tampon bakanlık tarafından belirlenen “kantinde satılabilir ürünler” listesinde olmadığı için” reddedildi. Kadın doğum doktoruyla konuşayım, reçete yazsın diye düşündüm, iki haftada bir Sadi Konuk Hastanesi’nden gelen (erkek) doktor talebimi şöyle reddetti: “Türk kadını tampon kullanmaz.” (Tamponun da milliyeti olduğunu anladığımız anlar.)

Şimdi mesela, kanıtlayamam ama eminim, kadınlar değil erkekler regl olsaydı, cezaevleri kantinlerinde pedden tampona, boy boy menstural cup’a, her bir şey satılırdı. Hayat tecrübesi konuşuyor! Anlayacağınız hayat kadınlar için cezaevinde de çok zor, çocuklarıyla hapiste olanlara, hastalara, yaş almışlara, yabancılara hiç girmedim bile bakın! Erkekler için düşünülmüş bir sistemde kendimize kovuklar açarak bir yaşam kuruyoruz, yolumuzu buluyoruz. Neyse ki, kanıtlayamam ama eminim, bu konuda erkeklerden daha yetenekliyiz. Ve neyse ki, tıpkı Rebekka Endler gibi, huysuzlukta inat ediyoruz, dışarda da, içerde de!