Cezaevinde boşuna yattı

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 4, 2020 / 11:04

Alparslan Kuytul ile Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın iki yöneticisinin yargılandığı davada sanıkların beraatine karar verildi.
Adana’da, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na yönelik soruşturma kapsamında “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme” ve “silahlı terör örgütünün propagandasını yapma” suçlamalarıyla hakkında dava açılan vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul ile “terör örgütü propagandası”yla yargılanan 2 vakıf yöneticisinin yargılandığı davada sanıkların beraatine karar verildi.
Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 9. duruşmasında cumhuriyet savcısı sanıkların beraatine karar verilmesi yönünde görüş sundu. Duruşmada savunma yapan Kuytul, hakkındaki suçlamaları ret ederek “beraatime karar verilmesini talep ederim” dedi.
22 ay cezaevinde tutuklu kalıp tahliye edilen Kuytul kararla ilgili olarak adliye önünde yaptığı açıklamada, “Kıymetli kardeşlerim, bildiğiniz üzere 2,5 yıldır devam eden mahkeme süreci bugün bitmiş oldu. Elhamdülillah beraatla sonuçlandı” dedi.
‘YAPILAN BU ZULÜMLER BİZİ PİŞİRDİ’
“Mahkemenin uzamasını isteyenler, 6 konuşmadan bir şey çıkmayacağını anladılar ve bir konuşma daha ilave ettiler. O konuşmadan da bir şey çıkmayacağı anlaşılınca 13 konuşma daha eklediler. Onların da cevabını verdim. Bu şekilde bugüne kadar geldik” diyen Kuytul, “Başaramadılar, susturacaklarını zannettiler ama ne beni ne de sizi susturamadılar” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top