Cezaevlerinin kapasitesi 120 bin kişi aşılacak

Cezaevlerinin kapasitesi 120 bin kişi aşılacak
Bugüne kadar 12 defa uzatılan açık cezaevi izinlerinin 31 Mayıs’ta son bulacak olmasının ardından gözler izinlerin yeniden uzatılıp uzatılmayacağına çevrildi. Türkiye gazetesinden Ebru Tosun’un haberine göre AK Parti kaynakları,...

Bugüne kadar 12 defa uzatılan açık cezaevi izinlerinin 31 Mayıs’ta son bulacak olmasının ardından gözler izinlerin yeniden uzatılıp uzatılmayacağına çevrildi. Türkiye gazetesinden Ebru Tosun’un haberine göre AK Parti kaynakları, yapılan son toplantılarda, salgının etkisinin azalması ve vaka sayılarının düşmesi sebebiyle izinlerin yeniden uzatılmasına lüzum olmadığını yönünde karar alındığını ifade etti. Buna göre 82 bin kişi yeniden cezaevine dönecek.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer alan “Ceza İnfaz Kurumları İstatistikleri”ne göre Türkiye’de 8’i çocuk kapalı infaz kurumu olmak üzere 384 cezaevi bulunuyor.

Bu cezaevlerinin kapasitesi ise 271 bin 823. Fakat halihazırda cezaevlerinde 309 bin 558 tutuklu ve hükümlü var.

Yani mevcut kapasite 37 bin 735 kişiyle aşılmış durumda. Üstelik pandemi nedeniyle de 81 bin 815 kişi ise cezasını izinli olarak evinde çekiyor. Bu izin bitip cezaevinde kalanlar geri dönerse bu sayı 391 bin 371’e ulaşacak.

Bu rakamlar 28 Şubat 2022 tarihiyle güncellenmiş durumda. Yeniden cezaevlerine dönenlerle birlikte kapasite sorunu katlanarak artmış olacak.