ÇHD davası: Dijitallere sonradan ekleme yapılmış

ÇHD davası: Dijitallere sonradan ekleme yapılmış
Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve derneğin üyesi 21 avukatın yargılandığı davanın karar duruşması dün görülmeye başlandı. Duruşmanın en az üç gün sürmesi bekleniyor. Davanın ana...

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve derneğin üyesi 21 avukatın yargılandığı davanın karar duruşması dün görülmeye başlandı. Duruşmanın en az üç gün sürmesi bekleniyor. Davanın ana delillerinden olan “Hollanda/Belçika Belgeleri” adı verilen dijitallerin, ele geçirildiği söylenen operasyondan sonraki tarihte üretildiği anlaşılan bir CD içeriğine dayandırıldığı, içeriğinde Spiderman, Kill Bill, Leon gibi filmlerin olduğu ortaya çıktı.

Sanık avukatlarının tespitine göre, Ramazan Akyürek tarafından adli emanete alınmak üzere savcılığa gönderilen dijitallerin 6 harddisk, 4 DVD ve 1 CD’den oluştuğu belirtiliyor. Ancak, savcılığın adli emanete aldığı dijitallerin 6 harddisk, 3 DVD ve 2 CD’den oluşuyor. DW Türkçe’den Can Bursalı’ya konuşan avukat Derviş Aydın, “Dijitallerin içinden 1 DVD’nin çıkarılarak yerine 1 CD’nin eklendiği anlaşılıyor.” dedi.