CHP 99 YAŞINDA

CHP 99 YAŞINDA
Tarih bizi yeniden göreve davet ediyorCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin kuruluşunun 99. yıldönümünde, “Tarih bizi yeniden göreve davet ediyor” dedi.Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları ve CHP...

Tarih bizi yeniden göreve davet ediyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin kuruluşunun 99. yıldönümünde, “Tarih bizi yeniden göreve davet ediyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları ve CHP Gençlik Kollarına üye olan 99 genç, CHP’nin 99’uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle Anıtkabir’i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı:

“Tam 99 yıl önce savaş meydanlarında kurduğun Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugünkü temsilcileri olarak huzurundayız. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti ile Kuvayımilliye işgal orduları karşısındaki azmini, 99 yıldır yüreğimizde taşıyoruz.

Sayın Genel Başkanım, Cumhuriyet Halk Partisi'nin neferleri olarak, güzel Cumhuriyetimizi korumak, yüceltmek ve nihayetinde demokrasi ile taçlandırmak için, gece gündüz demeden çalışıyoruz. Huzurunda milletimize söz veriyorum: partimizin ve Cumhuriyet'imizin 100. yılında ebedi istirahatgahını, Türkiye’yi yöneten iktidar partisi olarak ziyaret edeceğiz. Mücadelemiz, hakimiyet kayıtsız, şartsız milletin olana dek sürecektir. Bu düşüncelerle aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyor, silah arkadaşlarını, hayatını yitirmiş tüm CHP’lileri ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”  

TARİH KARŞISINDA SORUMLULUĞUNUZ VAR

Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla toplanan Parti Meclisi’nde konuştu. Konuşmasında genç partililere seslenen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Tarih bizi yeniden göreve davet ediyor. Her birinizin tarih karşısında sorumluluğu var. ‘Öyle geldiler, bize baskı kurdular, geri adım attık’… Bizim kitabımızda o yoktur. Öyle görmedik, öyle işitmedik, öyle de yaşamadık. Sonuna kadar kararlı mücadelemizi sürdürmek zorundayız. Birileri Beşli Çeteleri harekete geçirebilir; kendi medyasını, yolsuzluk yapanları, haramileri harekete geçirebilir. Onların yedi düveli dahi gelse bir adım, bir santim dahi geri adım atmayacağız."

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından partisine yeni katılan gençlere rozet taktı.