CHP Esenyurt Belediye Başkanı Adayı Ali Gökmen kimdir?

CHP Esenyurt Belediye Başkanı Adayı Ali Gökmen kimdir?
31 Mart'taki yerel seçimler öncesi CHP'de aday belirleme mesaisi tüm hızıyla sürüyor. CHP Esenyurt adayı Ali Gökmen oldu. Peki, Ali Gökmen kimdir? CHP Esenyurt Belediye Başkanı Adayı Ali Gökmen kaç yaşında, nereli? Ali...
31 Mart'taki yerel seçimler öncesi CHP'de aday belirleme mesaisi tüm hızıyla sürüyor. CHP Esenyurt adayı Ali Gökmen oldu. Peki, Ali Gökmen kimdir? CHP Esenyurt Belediye Başkanı Adayı Ali Gökmen kaç yaşında, nereli?

 

Ali Gökmen, 1978 yılında Tokat'ta doğmuştur.

Siyasi kariyerine 1996 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nin Kıraç Belde Gençlik Kolları'nda başlamıştır. Adil ve demokratik bir Türkiye hedefiyle ilk siyasi adımını atmış olan Gökmen, Kıraç Beldesi'nde çeşitli aktif siyasi görevler üstlenmiştir. 2008 yılında Esenyurt'un ilçe olmasıyla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Gençlik Kolları Başkanı olarak görevlendirilmiştir.

2014 yılında Olağanüstü Esenyurt İlçe Kongresi'nde İlçe Başkanı olarak seçilen Ali Gökmen, 2019 yılına kadar parti içi ilçe kongrelerinde delegelerin çoğunluğunun takdiriyle görevine devam etmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi Esenyurt İlçe Başkanlığı süresince gerçekleşen birçok seçim sürecini ekibiyle birlikte başarıyla yönetmiş ve Esenyurt'taki parti örgütünü güçlendirmiştir. Özellikle 2017 yılında gerçekleşen referandumda Esenyurt'ta tüm demokrasi bileşenleriyle uyumlu çalışması sonucunda "Hayır" çıkmasına öncülük etmiştir. Gökmen, bu dönemde ilçe genelinde birleştirici bir rol üstlenmiştir. 2019 Yerel Seçimleri'nde Esenyurt Belediyesi'ni 15 yıl aradan sonra Cumhuriyet Halk Partisi'ne kazandırarak, siyasi başarılarına bir yenisini daha eklemiştir.

2019 Yerel Seçimleri'nde ilk sıradan Cumhuriyet Halk Partisi Esenyurt Belediye Meclis Üyesi olarak seçilen Gökmen, halen Esenyurt Belediyesi Grup Başkanvekili ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak görev yapmaktadır.