CHP ile İYİ Parti arasında HDP gerilimi: Kılıçdaroğlu’nun sözleri tansiyonu düşürdü

CHP ile İYİ Parti arasında HDP gerilimi: Kılıçdaroğlu’nun sözleri tansiyonu düşürdü
CHP’li Gürsel Tekin’in, “HDP’ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir” sözlerine İYİ Parti sert tepki gösterirken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da ortalığı yatıştıran bir açıklama geldi. Kılıçdaroğlu,...

CHP’li Gürsel Tekin’in, “HDP’ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir” sözlerine İYİ Parti sert tepki gösterirken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da ortalığı yatıştıran bir açıklama geldi. Kılıçdaroğlu, “Yok böyle bir şey. Burada önemli olan 6 liderin Türkiye’nin sorunlarıyla ilgili karar alması ve kamuoyuna duyurması” dedi.

‘TEPKİLER BİREYSEL DEĞİL PARTİ GÖRÜŞÜ’
CHP’li Gürsel Tekin katıldığı bir TV programında “İktidar olursanız HDP’ye bakanlık verecek misiniz?” sorusuna, TBMM’de HDP’li bir Meclis Başkanvekili bulunduğunu hatırlatarak yanıt vermişti. Tekin, “HDP’li başkana elimizi kaldırıyor muyuz? Buna genel başkanlar dahil. ‘Sayın başkanım söz hakkı istiyorum’ Şimdi bunu hak sayacaksınız ama bu ülkeyi yönetmek için bu kabul olmaz… O zaman seçime sokmayın kardeşim. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman milli irade nerede kaldı. Bu seçmen yarın nasıl oy verecek kendi partisine. Elbette HDP’ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir” ifadelerini kullanmıştı.

Tekin’in bu sözlerine İYİ Parti’den peş peşe tepki geldi. Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla Tekin’e tepki gösterdi. İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz da tepki içeren bu mesajları retweet yaparak paylaştı.

İYİ Parti “HDP’ye bakanlık verilebilir” görüşünden duyduğu rahatsızlığı partinin önde gelen isimlerinin mesajlarıyla ortaya koymuş oldu.

Habertürk’e konuşan İYİ Partili bir yönetici, “Arkadaşlar tepkilerini dile getirdi. Bizim görüşümüz bu tweetler üzerinden ortaya konuldu. Bu ifadeler aynı zamanda partinin de düşüncesi haline geldi” değerlendirmesini yaptı.

‘YOK BÖYLE BİR ŞEY’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldığı bir TV programında Gürsel Tekin’in sözleriyle ilgili olarak, “Hayır yok böyle bir şey. Burada önemli olan 6 liderin Türkiye’nin sorunlarıyla ilgili karar alması ve kamuoyuna duyurması. Karar alınırken altı lider oturup karar alacağız. Burada önemli olan altı liderin karar almaları. Ve aldıkları kararları kapı arkasında değil kamuoyu önünde duyurmaları” ifadesini kullandı.

BİZİM AÇIMIZDAN BAĞLAYICI OLAN KEMAL BEY’İN SÖZLERİ
İYİ Partili Musavat Dervişoğlu, Kılıdaroğlu’nun sözlerini ardından, “Biz söyleyeceğimizi söyledik. Bundan sonra bizim açımızdan bağlayıcı olan Kemal Bey’in ‘öyle bir şey yok’ demesidir. Siyasetçi ne söyleyeceğini ne söylemeyeceğini bilecek. Özen gösterilmesi lazım” dedi.

Koray Aydın ise, “İleriye dönük problemlerin ortadan kaldırılması için herkes dikkatli davranmalı ve hassas olmalı. Aykırı seslerin önlenmesi için biz tepkimizi ortaya koyduk” ifadelerini kullandı.