CHP kanlı denkleme bodoslama girdi

CHP kanlı denkleme bodoslama girdi
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Sonbaharda seçim olur” açıklamasına da yanıt verirken, “Sonbaharda seçim olur diyenler, rüyalarında darı ambarı dişliyorlar. Kılıçdaroğlu...

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Sonbaharda seçim olur” açıklamasına da yanıt verirken, “Sonbaharda seçim olur diyenler, rüyalarında darı ambarı dişliyorlar. Kılıçdaroğlu ve ipe dolanmış yoldaşları boş yere umutlanmasın; seçim zamanında yapılacak, bu millet ufkunu karartan zilleti kaçtığı yere kadar kovalayacaktır” diye konuştu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na HDP üzerinden yüklenirken, “Kılıçdaroğlu diyor ki, ‘HDP’ye dokundurmam’, ‘HDP’nin yanlışı olursa söyleriz’. Bu durumda akla gelen HDP’nin CHP’ye iltihak hazırlığı içinde olması, sonuçta PKK’nın siyasi ayağının CHP’de tecellisidir. Kılıçdaroğlu anlaşılan HDP ile süren yasak ve kanun dışı ilişkiyi resmileştirme arzusundadır. Kılıçdaroğlu’nun kollarını açarak HDP’nin önünde zırh olması hiçbir gerçeği değiştirmeyecek, işleyen hukuki süreci durdurmaya kafi gelmeyecektir. Biz ‘PKK eşittir HDP’ diyorduk, CHP de kanlı denkleme bodoslama girmiştir” dedi.
Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını da “doğru ve yerinde bir uygulama” diye yorumlayan Bahçeli, “İstanbul Sözleşmesi beklentileri karşılayamamıştır. Mezkur sözleşmenin toplumsal cinsiyet kimliğine yönelik hükümleri; aileyi, manevi değerleri, toplumsal düzen ve dengeyi tehdit etmiştir.” dedi.