CHP lideri Özgür Özel, İzmir'de konuştu

CHP lideri Özgür Özel, İzmir'de konuştu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir-Menderes’te halk seslendi. Ekonomi ve geçim sıkıntısı hakkında konuşan Özel, “31 Mart’ta bu milletin efendisi kimdir, emeklinin değeri nedir, bu hükümete göstereceğiz,...
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir-Menderes’te halk seslendi. Ekonomi ve geçim sıkıntısı hakkında konuşan Özel, “31 Mart’ta bu milletin efendisi kimdir, emeklinin değeri nedir, bu hükümete göstereceğiz, hep birlikte göstereceğiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir-Menderes’te halk buluşmasına katıldı. Özel’in gündeminde ekonomi vardı. Emekli aylıklarının AKP iktidarında eridiğini dile getiren Özel, “3 Kasım 2002’de Recep Tayyip Erdoğan, AKP geldiğinde en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücretti. Tayyip Erdoğan hiç bu düzeni bozmasa, emekli ile uğraşmasa, enflasyonun altında bırakmasa bugün 1,5 asgari ücret 26 bin lira. Ama şu anda en düşük emekli maaşı 0,6 asgari ücret” dedi

Yerel seçimleri işaret eden Özel, “31 Mart’ta bu milletin efendisi kimdir, emeklinin değeri nedir, bu hükümete göstereceğiz, hep birlikte göstereceğiz” diye konuştu.

“Cumhur İttifakı korku ittifakıdır”

Cumhur İttifakı’nın “korku ittifakı” olduğunu söyleyen Özel, “İkisi her geçen gün birbirine benzeyen, birlikte hakaret eden, küfreden, tehdit eden, şantaj yapan bir anlayışları var. ‘Ramazan’da bu dili bırakın. Biz zaten kimseye küfretmeyen, hakaret etmeyen. Korkuyu değil umudu örgütleyen, öfkeyi değil neşeyi örgütleyen, ayrıştırmayan, birleştiren, şeytanlaştırmayan, kardeşleştiren, onu ve bunu ötekileştirmeyen, bütün toplumu kucaklayan bir partiyiz’ dedik. Bundan sonra da öyle devam edeceğiz. Bu Cumhur İttifakı’nın özelliği tehdit etmektir. Renkleri koyu gridir, yağmur bulutu rengidir. Kasvetlidir. Memleketin üstüne çökmüştür” dedi.

“Türkiye İttifakı kazanacak”

“Cumhur İttifakı’nın karşısında ‘Türkiye İttifakı’ var” diyen Özel, sözlerini şöyle tamamladı:

“Türkiye İttifakı kazanacak, Türkiye kazanacak, İlkay kazanacak, Menderes kazanacak, Cemil Tugay kazanacak, İzmir kazanacak, Türkiye İttifakı kazanacak Türkiye kazanacak. Hepinize güveniyor, inanıyor, bu seçimi sizin kazanacağınızı biliyoruz. Sizlere güveniyor, inanıyorum. Adaylarımızı size, sizi de Allah’a emanet ediyorum.”