CHP liderinden Erdoğan’a: Sana sürprizlerim olacak

CHP liderinden Erdoğan’a: Sana sürprizlerim olacak
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında, “Tek imza ile 6 milyar TL çeteye peşkeş çekiliyor” sözleriyle gündeme getirdiği ihale üzerinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seslendi.CHP lideri, “Görmediğim...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında, “Tek imza ile 6 milyar TL çeteye peşkeş çekiliyor” sözleriyle gündeme getirdiği ihale üzerinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seslendi.

CHP lideri, “Görmediğim belgeyi konuşmam sevgili Erdoğan, daha dur bakalım daha sana çok sürprizlerimiz olacak. Arkadaşlara söyledim her biri tek tek açıklayacak o yolsuzluk belgelerini. Senin imzan olan belgeleri de açıklayacağız sen hiç meraklanma” dedi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
“Erdoğan diyor ki ‘Kılıçdaroğlu yalan söylüyor, benim hiçbir imzam yok.’ Sen ihale komisyonunda değilsin ki sen talimat veren makamdasın. Diyorsun ki ihaleyi iptal edin bir süre bekleyin ihaleyi bizim çeteden arkadaşlara vereceğim. Bir de ‘dışarıdan borç alacağım o borca da ben kefil olacağım’ diyorsun. Görmediğim belgeyi konuşmam sevgili Erdoğan daha dur bakalım daha sana çok sürprizlerimiz olacak. Arkadaşlara söyledim her biri tek tek açıklayacak o yolsuzluk belgelerini. Senin imzan olan belgeleri de açıklayacağız sen hiç meraklanma.”

Cumhurbaşkanı’nın izni, refakati ve onayıyla gerçekleşti

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli yüksek standartlı demiryolu inşaatı ihalesindeki yolsuzluk iddiasına ilişkin açıklama yaptı. Yavuzyılmaz, “Birinci ihaleyi yapan Devlet Demiryolları sürecin dışına çıkarılıyor ve dış finansman temin edileceği gerekçesiyle artık bu ihale süreçlerinin tümü Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’ne devrediliyor. Kendi kendine mi devrediliyor, hayır. Cumhurbaşkanı’nın devreye girdiği nokta budur. Tüm süreç Cumhurbaşkanı’nın izni, refakati ve onayı doğrultusunda gerçekleşmiştir” dedi.