CHP Liderinden ‘Helalleşelim’ Çağrısı

CHP Liderinden ‘Helalleşelim’ Çağrısı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizim bir helalleşme süreci başlatmamız lazım. Bizi tanımanız lazım. Bizim ne söylediğimizi dinlemeniz lazım. İyiye gitmeyen bir süreç var. Buradan Türkiye’yi çekip çıkartmamız...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizim bir helalleşme süreci başlatmamız lazım. Bizi tanımanız lazım. Bizim ne söylediğimizi dinlemeniz lazım. İyiye gitmeyen bir süreç var. Buradan Türkiye’yi çekip çıkartmamız lazım” dedi.
Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin birçok sorunu olduğunu belirterek sorunları çözmek için bir araya gelerek konuşulup, tartışılması gerektiğini kaydetti. Sorunların çözümü noktasında demokratik yollarla bir şeyler yapılması gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, sorunların sandık yoluyla çözüleceğini belirtti.
Kılıçdaroğlu, “Bizim bir helalleşme süreci başlatmamız lazım. Bizi tanımanız lazım. Bizim ne söylediğimizi dinlemeniz lazım. İyiye gitmeyen bir süreç var. Buradan Türkiye’yi çekip çıkartmamız lazım. İsteğim bu ama şunu da bilmenizi isterim. Sorduğunuz her soruya samimi cevap vereceğim, içimden gelen cevabı vereceğim. Sorduğunuz her soruya inandığım şekilde cevap vereceğim. İnşallah iktidarımızda göreceksiniz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edeceğimiz ilk kanun, siyasi ahlak kanunu olacak. Siyaseti kirlilikten arındıracağız. Temiz siyaset, ahlaklı siyaset, milletine hesap veren siyaset” diye konuştu.

Tarihe Gömeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Amerika bir Türkiye değil, çok güçlü bir ülke” sözlerine sosyal medya hesabından tepki gösterdi.
Amerikan CBS televizyon kanalının sorularını yanıtlayan Erdoğan, burada Suriye’den Türkiye’ye gelen göçmenlerle ilgili bir soruya cevap verirken “ABD, Türkiye gibi değil, ABD çok güçlü bir ülke” ifadelerini kullanmıştı.
Kılıçdaroğlu’nun paylaşımı şöyle:
“Çıkıp Amerikan medyasında, ABD’ye güzellemeler yapıyorsun, ülkemizi aşağılamaktan hiç utanmıyorsun! Ama aldın ödülünü, Biden G20’de seni birkaç dakika kabul edecekmiş. Seninle birlikte, yıllardır oluşturduğun algıları da tarihe gömeceğiz! Bu onurlu ülkeyi daha fazla aşağılamadan, getir sandığı Erdoğan! #HemenSeçim”