CHP, Yargıtay'ın kararına karşı olağanüstü toplandı; eylem sinyali Veli Ağbaba'dan geldi

CHP, Yargıtay'ın kararına karşı olağanüstü toplandı; eylem sinyali Veli Ağbaba'dan geldi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay'ın Can Atalay hakkındaki kararını değerlendirmek için TBMM Grubu'nu olağanüstü toplantıya çağırdı. Veli Ağbaba da karara karşı "sokakta eylem" mesajı verdi.Gazete Pencere Haber MerkeziYargıtay...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay'ın Can Atalay hakkındaki kararını değerlendirmek için TBMM Grubu'nu olağanüstü toplantıya çağırdı. Veli Ağbaba da karara karşı "sokakta eylem" mesajı verdi.

Gazete Pencere Haber Merkezi

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Atalay hakkında verdiği ihlal kararına uyulmamasına hükmederek, vekilliğinin düşürülmesi için Meclis'e bildirim gönderdi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin yeni seçilen genel başkanı Özgür Özel, tutuklu Türkiye İşçi Partisi/inden milletvekili seçilen Can Atalay hakkında Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin verdiği kararını değerlendirmek üzere, bugün saat 21.00'de TBMM Grubu'nu basına kapalı olarak olağanüstü toplantıya çağırdı.

Özel, "Yaşanan gelişmeler hafife alınamaz, görmezden gelinemez. Bu, anayasayı ihlal suçunun ötesinde anayasal düzene karşı kalkışma girişimidir. Derhal bastırılmalıdır" dedi.

Özgür Özel'e yakın isimlerden CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da toplantı sürerken Halk TV'de katıldığı programda "Sokaksa sokak, eylemse eylem" dedi.

Ağbaba "Bugünkü Yargıtay kararını CHP yeni siyaset anlayışıyla bir basın açıklamasıyla, bir kınamayla geçiştirmeyecek.
Sokaksa sokak, eylemse eylem. Bu karar, kararı verenlerin yanına bırakılmayacak kadar önemli bir karar" ifadelerini kullandı.