CHP'den belediyelere öğrencilere destek talimatı

CHP'den belediyelere öğrencilere destek talimatı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, 11 Eylül 2023’te başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı öncesi partili bütün belediyelerin ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye malzemesi desteği vereceğini bildirdi. CHP’li Akın,...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, 11 Eylül 2023’te başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı öncesi partili bütün belediyelerin ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye malzemesi desteği vereceğini bildirdi. CHP’li Akın, “Türkiye’de yaşanan enflasyon kırtasiye malzemelerinden okul kıyafetlerine kadar her ürünün fiyatının geçtiğimiz yıla göre en az 3-4 kat artmasına neden oldu. Anne ve babalar; ders başı yapacak çocuklarının eğitim ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Türkiye’nin geleceği olan çocuklarımız, maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimlerine yarıda bırakma riskiyle karşı karşıya kalıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’de yaşanan enflasyon nedeniyle kırtasiye malzemelerinden, okul kıyafetlerine kadar öğrencilerin bütün temel ihtiyaçlarının fiyatının katlandığına dikkat çeken CHP’li Akın, parti bünyesinde yer alan bütün belediyelerin ihtiyaç sahibi öğrencilere destek verilmesi yönünde talimat verildiğini kaydetti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, şunları dile getirdi:

“AK Parti iktidarının uyguladığı yanlış politikalar nedeniyle; Türkiye’de yaşanan enflasyon kırtasiye malzemelerinden okul kıyafetlerine kadar her ürünün fiyatının geçtiğimiz yıla göre en az 3-4 kat artmasına neden oldu. Anne ve babalar; ders başı yapacak çocuklarının eğitim ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Türkiye’nin geleceği olan çocuklarımız, maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimlerine yarıda bırakma riskiyle karşı karşıya kalıyor.”

"Maddi zorluk yaşayan öğrencilerimizin yanında olacağız"

CHP’li Akın, belediyelerin kendi bölgelerinde ihtiyaç sahibi olan ve maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitim alamayan çocukları belirleyerek yeni eğitim-öğretim yılı öncesi öğrencilere destek olacağını belirtti. CHP’li Akın, şunları kaydetti:

“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da talimatıyla yeni eğitim-öğretim yılı öncesi ve sonrasında ihtiyaç sahibi çocuklarımıza başta kırtasiye malzemeleri olmak üzere  gerekli desteğin verilmesi için başta büyükşehir belediyelerimiz olmak üzere bütün belediyelerimiz gerekli çalışmaları yapacaklar. Sosyal belediyecilik anlayışımız kapsamında çocuklarımızın eğitimden kopmaması için maddi zorluk yaşayan bütün öğrencilerimizin yanında olacağız.”